featured

DOGE, artan yatırımcı ilgisine rağmen yeniden çöküşe geçti! Sıradaki yükseliş ne zaman?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, son zamanlarda yatırımcılar tarafından artan bir ilgi ile karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte meme coin, şu anda kısa vadeli bir satış baskısı yaşıyor. Bu da son ralliyi sürdürme kabiliyeti konusunda şüphe uyandırıyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Dogecoin, 5 Aralık’ta kaydedilen 14,25 milyarlık piyasa değerinden son 24 saatte yaklaşık 860 milyon dolar kaybetti. Bunun sonucunda piyasa değeri 13,39 milyar dolara geriledi.

DOGE

Aynı zamanda, kısa vadeli bir ralli belirtileri gösteren birkaç varlıkla konsolide olan genel kripto para piyasası ile meme coin’in fiyatı, son 24 saatte %6 oranında bir düşüş yaşadı. Gözde meme coin, şu anda 0,10 dolar civarında işlem görüyor.

Düzeltmenin sebebi ne?

Dogecoin, FTX borsasının çöküşü gibi genel kripto piyasasının etkilerinden zarar gördü. Bununla birlikte en son düşüş hareketi, piyasa lideri olan Bitcoin’in (BTC) marjinal bir şekilde değer kaybetmesinin ardından geldi. Çünkü genel piyasa, olası faiz artışına bir tepki verebileceği için ABD’nin makroekonomik haberlerini ilgiyle takip ediyor.

En son haberler, meme coin’in son satın alma baskısıyla çelişiyor. Ayrıca, Dogecoin’in beş hafta içinde piyasa değerine 5 milyar dolarlık bir giriş gerçekleştiği görülüyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması ve DOGE’un sosyal medya devi için bir ödeme seçeneği olarak olası entegrasyonuyla ilgili haberler bu girişi tetikleyen haberlerden biri oldu.

Benzer şekilde, meme coin’e olan talep son aylarda fırladı. Aralık ayındaki başka bir raporda ABD’nin potansiyel yatırımcılarının Google Trends’te üç ay içinde “Dogecoin Satın Al” anahtar kelimesi için yaptığı aramaların %625 oranında arttığına dikkat çekildi.

En son satış baskısına rağmen Dogecoin, ağı daha da geliştirme planları ile ilgili haberlerin tadını çıkarmaya devam ediyor. Örneğin, yakın zamanda Musk ve Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin’in birlikte çalışmayı ve DOGE’u geliştirmeyi planladıkları bildirildikten sonra toplulukta bir hareketlenme başladı.

Teknik analiz

Teknik analiz, yükseliş tarafında kalmaya devam ediyor. Bu göstergelerin 13 tanesi satın alma tarafında iken, 12 tanesi ise “güçlü bir alım” işaretleri veriyor.

Ancak meme coin, şu anda bir düşüş eğilimi içinde işlem görüyor. Teknik analize göre DOGE fiyatı 25 Aralık tarihinde 0,065 dolar civarında olabilir. DOGE fiyat hedefine ulaşırsa, önceki üç Noel fiyat yörüngesinden uzaklaşacaktır.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin