featured

DOGE yüzde 12’lik bir düşüşe hazırlanırken, dipten satın alma fırsatı nasıl değerlendirilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki köpek temalı en gözde meme coin olan DOGE, geçen hafta kayda değer bir ralli yaptıktan sonra 0,15 dolarda bulunan direnç noktasından geri döndü. Sonuç olarak, meme coin’in fiyatı geçici bir düşüşü tetikledi. Bu da yeniden giriş arayan alıcılar için bir geri çekilme fırsatı sundu. Ayrıca, bugün piyasadaki yükseliş görünümüne rağmen DOGE, %0,18 gibi önemsiz bir oranda yükseldi. Bu nedenle fiyat düzeltmesinin daha düşük seviyelere doğru devam etmesi bekleniyor.

DOGE

Gözde meme coin’in fiyatı 0,135 dolarda bulunan direnç noktasını aşağı yönlü kırıyor. Günlük RSI eğimi, aşırı alım bölgesine sıçrayarak yaklaşmakta olan bir düzeltmeye işaret ediyor.

Dogecoin için 24 saatlik işlem hacmi 617,8 milyon dolardır. Bu da %192’lik bir kazanç anlamına geliyor.

DOGE fiyatında Ekim sonunda gerçekleşen yükseliş hareketi sonucunda fiyat altı ayın en yüksek seviyesi olan 0,1572 dolara ulaştı. Bu ralli; küresel pazardaki iyileşme, balina birikiminin artması ve en önemlisi Dogecoin destekçisi Elon Musk’ın Twitter ile anlaşmasını tamamlaması gibi bir dizi olayla desteklendi.

Bununla birlikte, günlük grafik 0,15 dolar işaretinin yakınında birkaç yüksek fiyat reddetme mumu gösterdi. Bu da yükseliş momentumunun tükendiğini gösteriyor. Sonuç olarak, gözde meme coin kısa bir düzeltme aşamasını tetikledi ve son üç gün içinde %11 oranında bir düşüş kaydetti.

Şu anda DOGE 0,127 dolar civarında işlem görüyor ve 0,12 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor. Bununla birlikte satış baskısı devam ederse meme coin, %50 geri çekilme seviyesi ve 0,11 dolarlık birleşik desteği yeniden test etmek için %12 daha düşebilir.

Yukarıda belirtilen seviye, alıcıların mevcut toparlanmaya devam etmeleri için güçlü bir zemin sunabilir. Ayrıca, bu düzeltme sırasında azalan hacim aktivitesi de geçici bir geri çekilme sinyali verir.

Böylece ilgilenen alıcılar, DOGE’u indirimli fiyattan alma fırsatı yakalayabilir. Ayrıca, 0,136 dolardan bir yükseliş kırılması, alıcıları 0,152 dolarda bulunan destek noktasını aşmaya teşvik edecek.

Teknik göstergeler

RSI: Aşırı alım bölgesinden düşen günlük RSI eğimi, son ralliyi istikrara kavuşturmaya çalışan fiyatları vurguluyor. Bununla birlikte, gösterge değeri şu anda %72,4’te kaldığından genel duyarlılık hâlâ yükseliş lehine.

EMA’lar: Dogecoin fiyatı ile önemli EMA’lar (20, 50, 100 ve 200) arasındaki devasa mesafe, kısa sürede patlayıcı büyümeyi ve bir geri çekilme aşamasına duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır.

Gözde meme coin için mevcut trend hâlâ boğaların lehine iken, volatilite ise orta seviyede.

DOGE için takip edilmesi gereken direnç noktaları 0,136 dolar ve 0,152 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 0,11 dolar ve 0,093 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin