Dikkat BTC rallisi bitmedi mi? İkinci ETF erken tarihe çekildi!
Dikkat BTC rallisi bitmedi mi? İkinci ETF erken tarihe çekildi!

Dikkat BTC rallisi bitmedi mi? İkinci ETF erken tarihe çekildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin vadeli işlemlerde sular durulmuyor. ProShares’den sonra ikinci ETF onayının geleceğini bildirmiştik. Yapılan açıklamaya göre ikinci ETF’in tarihi erkene alındı. Bu da BTC rallisi için iyi bir haber oldu. Yarın Bitcoin için bir ilk daha yaşanabilir.

Dün Bitcoin için oldukça hareketli bir gün oldu. Mart 2021 yılından bu yana kırılamayan ATH geçildi. Bitcoin, tüm zamanlar zirvesini yenileyerek tarihe geçti. Ancak BTC’nin tüm zamanlar zirvesi bununla sınırlı kalmayacak gibi. 20 Ekim Çarşamba günü ikinci bir ETF başvurusu gerçekleşti. Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na Valkyrie, vadeli işlemler için müracaat etti.

Varlık yönetim fonu VanEck gerekli belge ve dökümanları SEC’e iletti. Görüşmenin olumlu geçmesiyle ikinci vadeli işlemler haberi geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yatırım devi Valkyrie’nin başvurusunu onayladı. 

ETF işlemi için 25 Ekim Pazartesi günü tarih verilmişti. Ancak şirket tarafından yeni bir açıklama geldi. 22 Ekim Cuma günü Bitcoin ikinci kez vadeli işlemlere açılacak. Bu da BTC rallisi bitmediğini bizlere gösterebilir.

İkinci ETF, yarın Amerika borsasında yer alacak

ProShares’in ilk ETF’i çıkarması diğer şirketleri de cesaretlendirdi. Bitcoin’in ilk vadeli işlemi başarıyla kapaması finans dünyasında pozitif karşılandı. Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden VanEck, ETF başvurusunu hızlandırdı. Bloomberg’e açıklama yapan Valkyrie sözcüsü şunları belirtti;

“Valkyrie’nin Bitcoin fonu Cuma günü Nasdaq borsasında işlem görmeye başlayacak. Firma, BTF ismiyle Bitcoin’i işleme açacak.”

İkinci ETF haberi BTC rallisi bitmediğini gösterebilir. VanEck, ProShares gibi performans gösterirse 70 bin dolar kaçınılmaz olur. Öte yandan Bitcoin’in uzun vadeli sahipleri (LTH) yüzde 300 oranında kâr ettiği belirtildi. Glassnode’un paylaştığı verilerde:

“BTC tüm zamanlar zirvesini geçti ve bu aralıkta konsolide oluyor. Ancak Bitcoin’in uzun vadeli sahipleri daha çok kar elde etti. LTH-Sopr metriğinde kâr oranı yüzde 300’ü buldu. 64 bin dolarda olduğunda bu rakam yüzde 800’e denk geliyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin