Decentraland (MANA) yükselecek mi? Fiyat tahmini
Decentraland (MANA) yükselecek mi? Fiyat tahmini

Decentraland (MANA) fiyatı yükselecek mi? Fiyat tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Decentraland (MANA) fiyatı, sektördeki ivmenin azalmasıyla son birkaç ayda güçlü bir düşüş eğilimine girdi. Yazu yazılırken MANA fiyatı, 29 Ekim’den bu yana görülen en düşük seviye olan 1,87 dolardan işlem görüyordu. Popüler metaverse coin tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse %70 düştü. Bu düşüşün ardından yatırımcılar “Decentraland (MANA) yükselecek mi?” sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Decentraland (MANA) neden düştü?

Decentraland, metaverse ve değiştirilemez token (NFT) endüstrilerinin kesişim noktasında bulunan lider bir blok zinciri projesi.

Decentraland, kullanıcıların merkezi olmayan oyunlar oynamasını ve ödüller kazanmasını sağlayan Ethereum ağında oluşturulmuş bir platformdur. Platformdaki kullanıcılar oynayarak ödüller kazanmalarının yanı sıra sanal gayrimenkul satın alabilir ve inşa edebilir. Ekosistemin yerel kripto parası MANA’dır.

Son birkaç ayda, ağdaki sanal arazi fiyatı güçlü bir yükseliş eğiliminde. 2021’de bir kişi ağdaki bir sanal arazi için 2,4 milyon doların üzerinde ödeme yaptı.

Son zamanlarda, MANA fiyatı çeşitli nedenlerle düşüş yaşadı. Bu nedenlerden birincisi, sektördeki rekabet. Bugün, Decentraland’in The Sandbox, Axie Infinity ve My Neighbor Alice gibi bir dizi rakibi var. Bu nedenle, pazar payı konusunda kaygılar bulunuyor.

İkincisi, faiz oranlarının yükseleceği endişeleri nedeniyle MANA fiyatında yaşanan düşüş. Fed, zaten bu yıl birkaç kez faiz oranlarını artırma taahhüdünde bulundu. Bu nedenle, sanal mülkün faiz oranları arttıkça daha fazla talep görüp görmeyeceği konusunda endişeler var. Tarihsel olarak, Fed faiz artırımına gittiğinde insanların mülkiyetlere yaptıkları yatırım azalır.

Nedenlerden üçüncüsü ise, Decentraland fiyatının, ülkelerin kripto paraları yasaklama girişimleri nedeniyle zayıflaması. Geçen hafta, Rusya Merkez Bankası hükümetin kripto para birimlerini yasaklaması gerektiğini söyledi. Bu olursa, Çin’den sonra kripto paraları yasaklayan ikinci ülke Rusya olacak. Hindistan da hali hazırda kripto paraları yasaklamayı düşünüyor.

Decentraland (MANA) yükselecek mi?

Günlük grafik, MANA fiyatının son birkaç ayda güçlü bir düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Madeni para, %61.8 Fibonacci düzeltme seviyesinin altına düşmeyi başardı. Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğiliminde ve 25 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların altına düştü.

Decentraland (MANA) yükselecek mi? Fiyat tahmini

Bu nedenle, ayılar yaklaşan Fed faiz oranı kararını beklerken Decentraland fiyatının düşmeye devam etmesi ihtimali var. Banka kararını Çarşamba günü verecek.

İnvezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin