featured

CHZ, 3 ayın en düşük seviyesine geriledi! FIFA Dünya Kupası çeyrek finalleri de fiyata yardımcı olamadı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler futbol taraftarı token CHZ, kripto para piyasasındaki kış sebebiyle ağır bir darbe aldı. Haftalık grafikte %5,5 oranında değer kaybeden CHZ, toplam piyasa değerine göre ilk 50 arasındaki sıralamada yerini kaybetti. Altcoin’in 0,16 dolarda bulunan direnç noktasını kaybetmesinin ardından düşüş derinleşti.

CoinGecko verilerine göre spor fanatiği kripto para birimi bu yazının yazıldığı sırada 0,1535 dolar civarında işlem görüyor. Şu anda 54. sırada yer alan CHZ, toplam piyasa değerinin büyük bir bölümünü kaybetti. 19 Kasım 2022’deki 1,43 milyar dolarlık değerinden mevcut 813 milyon dolara büyük bir düşüş yaşadı. Ayrıca, düşüş eğilimi devam ederse test edilecek bir sonraki önemli direnç noktası 0,14 dolar seviyesinde bulunuyor.

CHZ FIFA Dünya Kupası

Öte yandan, rakip spor blockchain’i ALGO, Chiliz’in aylık %28,9’luk kaybına kıyasla yaşadığı %32,8’lik düşüşle daha iyi durumda değil. CoinGecko’ya göre 32. sırada yer alan FIFA Dünya Kupası 2022 Resmi Blockchain’i ALGO, bu yazının yazıldığı sırada 0,225050 dolar civarında işlem görüyor.

FIFA ve Katar yetkilileri tartışıyor

Futbolla alakalı kripto para birimlerindeki mevcut düşüş, FIFA ile en büyük spor etkinliğinin organizatörleri arasındaki münakaşayla bağlantılı olabilir. İnsan hakları, yüksek yaşam maliyetleri ve alkol yasakları ile ilgili tartışmalar sosyal medyada sürekli dalgalanıyor. Bu, Katar’a seyahat etmeyi seçen hayranlardan gelen büyük tepkiyi ateşledi. Ancak hepsi bu kadar da değil. FIFA, turnuva sırasında Katar Yüksek Komitesine birkaç yasal şikayette bulundu ve yanıt gelmedi.

Örnek vermek gerekirse, yarışmanın resmi birası olan Budweiser, reklamcılıkla ilgili katı kurallar ve çok zengin olmayan taraftarların stadyumlarda ve hatta taraftar bölgelerinde bira içmesine izin verilmemesi nedeniyle tazminat alıyor. Bu da yetmezmiş gibi, Katarlı yetkililer ikonik bira markasını kendi otellerinde yasaklamak istediler.

FIFA’nın ticaret departmanı, Katar hükümetini lisans vermeye ikna etse de, ne FIFA’nın ne de Katar yetkililerinin tartışmak istemediği çok sayıda gerilim var gibi görünüyor. Bununla birlikte, Yüksek Komite başkanı Nasser Al Khater, “Başarılı bir Dünya Kupası geçirdik” iddiasında bulundu. Bu dramatik bakış açısı, çatışmasının ortasında bile insanların futbola odaklanması ve oyunun tadını çıkarması gerektiğini ima etti.

CHZ, basit bir soruyla bir Maç Günü yarışmasını duyurdu: “Maçı kim ve neden kazanacak?” Hollanda, Arjantin’i ele geçirmeye hazırlanırken, yaratıcı ve doğru cevaplar veren kripto meraklıları, cevaplarını Twitter’da paylaşarak, beğenerek ve retweet’leyerek CHZ’de 200 dolar kazanabilecekler.

DailyCoin

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin