Çevreciler Bitcoin madencilik santralini iklim tehdidi olarak görüyor
Çevreciler Bitcoin madencilik santralini iklim tehdidi olarak görüyor

Çevreciler Bitcoin madencilik santralini iklim tehdidi olarak görüyor; Haklılar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çevreciler, New York’ta Bitcoin madenciliği faaliyeti için dönüştürülmüş 30 fabrika olduğunu tespit ettiler. Üstelik bunlardan biri, çevrecileri alarma geçiren yeni bir çözüm geliştirecek olan Greenidge Generations.

Buna ek olarak, tesis, bir zamanlar parmak gölleri bölgesinde Seneca Gölü kıyısı yakınında, 15.300 bilgisayar sunucusunu çalıştırmak için yaklaşık 44 megavat üretecek şekilde çalışıyor. Ayrıca, devletin elektrik şebekesine daha fazla elektrik taşınır. Aslında, Bitcoin için ayrılmış megavat, 35.000’den fazla eve güç sağlamak için yeterli.

Özellikle çevreciler, tesisi bir iklim tehdidi olarak kabul ediyor. Dahası, çevreciler devletten tesisin hava kalitesi izninin yenilenmesini reddetmesini istediler.

Ancak Greenage’in hazırladığı açıklama şöyle:

Onlarca yıldır bu bölgeye yeni endüstriler ve fırsatlar göreceği söylendi. Aslında bunu gerçekleştiriyoruz ve bunu tamamen devletin ulus lideri yüksek çevre standartları dahilinde yapıyoruz.

İzin yenilemeye ek olarak, New York eyaleti Greenidge’in izinlerine henüz karar vermedi. Greenidge, santral tam kapasitede çalışsa bile, potansiyel emisyonlarının eyaletin 2030 için hedeflenen gaz emisyon azaltımının %0,23’üne eşit olduğunu belirtti.

Ayrıca, Eyalet Çevre Komiseri Seggos, “New York eyaleti iklim değişikliğine öncülük ediyor ve kripto para madenciliğinin ek sera gazı emisyonları üretmede oynayabileceği rol konusunda bazı büyük endişelerimiz var” dedi.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin