featured

Cardano Vasil yükseltmesine sayılı günler kaldı! Yükseltme öncesinde bu tarihler çok kritik…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano’nun heyecanla beklenen Vasil Hard Fork yükseltmesinin 22 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Cardano geliştiricisi Input Output, tüm temel bileşenlerin “kapsamlı testlerinin” ardından, Vasil yükseltmesinin beklenen lansmanının 22 Eylül’de olacağını doğruladı.

Çok beklenen yükseltme öncesinde, Cardano analitik platformu Cexplorer, kullanıcıların takip etmesi için önemli tarihleri ​​paylaştı. İlk olarak 19 Eylül’de, 22 Eylül’de gerçekleşecek Hard Fork etkinliğinin ana ağ güncelleme teklifinin sunulması bekleniyor.

Cardano Vasil

22 Eylül aynı zamanda Alonzo’dan Babbage’a bir çağ geçişinde de yer alacak. Vasil’in ana ağda kullanıma sunulması beş gün sürebilir. IOG, Vasil’in 27 Eylül’de 366 döneminin başında kullanıma sunulacağını belirtti.

Plutus V2 Maliyet Modeli de bu tarihte ana ağda mevcut olacak. Ekosistem hazırlığına ilişkin son IOG raporunda, ana ağ bloklarının %97’si Vasil 1.35.3 tarafından zaten oluşturuldu. Bu da “düğüm hazırlığı” metriğinin zaten karşılandığını gösteriyor.

Vasil yükseltmesi hazır

Ayrıca likiditeye göre ilk on iki borsadan yedisi, yani Binance, Upbit, MEXC, Bitrue, AAX, WhiteBIT ve BKEX, Vasil’in hazır olduğunu belirtti. Coinbase ve ilk on ikideki diğer üç borsa şu anda düğümlerini güncelliyor.

Diğer on bir borsa Vasil’in hazır olduğunu belirtirken, diğerleri düğümlerini güncelleme sürecinde. İlk on Cardano dApp’inden altısı, üretim öncesi “test edildi” durumuna ulaşırken, diğerleri “test aşamasında” kaldı.

Cardano, Alonzo’nun birinci yıl dönümünü kutluyor

Cardano, ana ağda yayınlanan Alonzo yükseltmesinin birinci yıldönümünü kutladı. Cardano ana ağına Plutus akıllı sözleşme yeteneklerini getiren yükseltme, merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler), merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) ve merkezi olmayan finans (DeFi) çözümleri için bir dizi yeni kullanım senaryosu üretti.

Alonzo HFC etkinliği gerçekleştiğinden beri Cardano, 3,000’den fazla Plutus akıllı sözleşmesinin eklendiğini gördü. Ayrıca, işlem türlerinin yaklaşık %30’unun akıllı sözleşmeler kullandığı ve hacmin artmaya devam ettiği belirtildi.

Cardano 2022’den bu yana ağ üzerinde inşa edilen proje sayısında beş kattan fazla artış gördü. IOG tarafından da duyurulduğu üzere Cardano ayrıca beşinci yılını kutlayacak.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin