featured

Cardano, Testnet’te yeni güncelleme yayınlandı! Fiyat nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano, ağının inşa aşamalarının çoğunu kademeli olarak zorluyor. Cardano’nun geliştirme planlarının beş aşamasının dördüncüsü olan Basho aşaması şu anda ilerliyor.

İlk üç aşama sırasıyla akıllı sözleşmeler, temel ve ademi merkeziyetçilik sağlayan Goguen, Byron ve Shelley idi. Son olarak, Basho’nun birincil özelliği olan Vasil, ölçeklenebilirliğe odaklanarak Cardano’nun test ağında kullanıma sunuldu.

Cardano

Son haberlerde ağı, Vasil’in sert çatalını test ağında tamamladı. Bu son başarılı hamle ağı, ana ağda yapılacak olan yükseltmeye hazırlar. Projeyi yürüten teknoloji firması Input-Output Global (IOG), 3 Temmuz’da duyuruldu.

Aşamalı hareketle, ağın tüm işlemler için daha fazla ölçeklenebilirlik ve mükemmel performans göstermesi bekleniyor. Ayrıca teknoloji şirketi, proje geliştiricilerini, hisse havuzu operatörlerini ve borsaları test ağında çalıştırmaya davet ediyor.

Vasil’in özelliklerini test etmek için projelerini hayata geçirebilirler. Bu, ekibin gerekli tüm değerlendirmeleri zamanında sürdürmesini ve ana ağdaki son yükseltmeyi ayarlamasını sağlayacaktır.

IOG ekibi, Cardano ana ağında Vasil yükseltmesinin 29 Haziran’da olmasını planlamıştı. Ancak daha sonra etkinliğin tarihini erteledi. Ekip, mevcut tüm zararlı olmayan hataları düzeltmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

IOG’den yapılan açıklamaya göre, ağın topluluğu önerisiyle projede birlikte hareket ediyor. Ancak, yükseltmenin Cardano ana ağında son lansmanı için topluluğun onaylanmış bir hazırlığı gerekmektedir. Teknoloji firması, lansmanın gerçekleşmesi için bir ay tahmininde bulundu.

Fiyat yükseltmeye nasıl tepki verdi?

Vasil’in ana ağda başlatılmasının, ağ üzerinde çeşitli ölçeklenebilirlik özellikleri sunması bekleniyor. Bunlar, gelişmiş işlem verimliliği ve performansı ile artan blok oluşturma hızı veya verimini içerir. Ek olarak yükseltme, ağın birkaç blockchain’i ve ağ ile birlikte çalışabilirliğini sağlayacaktır. Ayrıca, tüm kullanıcılar için genel ağ maliyetinde bir azalma olacaktır.

Cardano bir dizi gelişim aşamasından geçmiştir. Akıllı sözleşme entegrasyonu, son ana geliştirme aşaması olarak duruyor. Bunu, merkezi olmayan uygulamaların yanı sıra DeFi protokolleri de yakından takip etti.

Cardano, ekosistemdeki sayısız projeden bağımsız olarak gelişen birçok etkinlikle yavaş yavaş ilerliyor.

Vasil yükseltme, ağda harika bir gelişim projesidir. Ancak, lansman haberi yerel token ADA üzerinde önemli bir etki yaratmadı. Kripto para biriminin fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,44 dolar civarında işlem görüyor. Bu da, son 24 saat içinde yaklaşık %0,4’lük bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

DeFi Llama’dan gelen veriler, Cardano için TVL değerinin 115,85 milyon dolar olduğunu söylüyor. En önemli katkı ise 49,7 milyon dolara kadar elinde tutan bir DeFi borsası olan WingRiders.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin