Bu token Terra'nın bıraktığı boşluğu doldurabilir mi?
Bu token Terra'nın bıraktığı boşluğu doldurabilir mi?

Bu token Terra’nın bıraktığı boşluğu doldurabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tron (TRX) tokeni, Mayıs ayında büyük kripto paralar arasında en çok kazananlardan biri oldu. Blockchain, geçen haftaki büyük piyasa çöküşünün ortasında yerini koruyan birkaç kişiden biri gibi görünüyor. TRX tokeni son 30 günde %20 oranında yükselirken Bitcoin (BTC) fiyatı da %19 oranında düşüş kaydetti. Kendi algoritmik stabil coin’inin (USDD) piyasaya sürülmesiyle Tron, şimdi toplam değer kilitli (TVL) açısından dördüncü en büyük DeFi blockchain konumunda bulunuyor.

Tron TVL son 30 günde %5 arttı

Tron zincirinin toplam kilitli değeri, son 1 ayda %5’in üzerinde inanılmaz bir büyüme kaydetti. TVL’si şu anda 4,31 Milyar dolar değerinde. Token şimdi en iyi TVL listesi 4. sırada yer alıyor.

Bu arada, zincirin TVL’si son 7 günde %0,02’lik marjinal bir büyüme kaydetti. Son 2 hafta, Terra zinciri ve ilgili tokenlerin tam değerlerini kaybettiğinde büyük bir çöküntüyle karşı karşıya kaldı. Terra, 30 milyar doların üzerinde bir TVL’ye sahipti. Son olarak 8 Mayıs 2022’de kripto piyasası düşmeye başladığında, Terra hâlâ 24,7 Milyar dolarlık bir TVL’ye sahipti. Ancak, şimdi sadece 162.7 milyon dolarlık kilitli değeri elinde tutuyor.

USDD ve UST benzer mi?

TerraUSD’nin çöküşünden sadece bir hafta önce Tron, benzer bir algoritma ile stabil coin USDD’sini ortaya çıkardı. Hatta endüstri uzmanları projeyi bir dereceye kadar dile getiriyor. Yeni başlatılan USDD ve çöken UST aynı yanma mekanizmasına sahip ve bir para basma limiti bulunmuyor. Tron, stabil coin için 10 Milyar dolarlık bir rezerv fonu oluşturmak için benzer bir plana sahip. Rezervin çoğunluğu BTC’yi UST’ye benzer şekilde tutacak.

Daha önce Tron, rezervlerini artırdığını açıklamıştı. Ek, çeşitli dijital varlıkları içeriyordu. Fona 82,3 milyon doların üzerinde BTC, 181,6 milyon dolar TRX ve 295,2 milyon dolar USDT eklendi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin