Bu stablecoin’in değeri son br iki içinde yüzde 22 arttı

Bu stablecoin’in değeri son iki ay içinde yüzde 22 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stablecoin’lere ilgi yeniden çoğalıyor. Mayıs ayında Terra’nın sabit varlığının değer kaybı bir anda sabit varlıkları gündeme getirmişti. O dönemde USDt dahil olmak üzere ciddi bir sallantı yaşamıştı. Ancak son aylara baktığımızda yararların sarıldığını görüyoruz.

Ağustos ortasında ya da 68 gün önce piyasanın önde gelen stablecoin’i önemli değerlemeye ulaştı. BUSD’nin piyasa değeri Ağustos ayında yaklaşık 17.7 milyar dolardı. O zamandan beri %22.88 artarak bugünkü 21.78 milyar dolara ulaştı.

Binance’ın stablecoin’i yüzde 22 değerlendi

BUSD’nin büyümesi, en büyük iki stablecoin USDT ve USDC’nin değer kaybettiği bir anda geldi. 2022 Nisan ortasındaki Terra stablecoin patlamasından önce, dolara bağlı ekonomi bugün olduğundan çok daha farklı görünüyordu.

11 Nisan 2022 Pazartesi günü, stabilcoin ekonomisi yaklaşık 190,1 milyar dolar değerindeydi. Bugün ise yaklaşık 146,81 milyar dolar değerinde. 

Eylül ayında USDC , 83 günde 6,7 milyar dolar kaybetti. USDC’nin piyasa değeri, 30 gün içinde kabaca %12.2’si silindiği için geçen ay daha da fazla düşüş gördü. Ayrıca, daha küçük stablecoin pazarlarından birkaçı, 2022’de birkaç kez 0,99 ila 1 dolar paritesinin oldukça altınada seyretti.

Binance’in Paxos Trust Company, BUSD ile ortaklaşa çıkardığı stabilcoin, 14 Ağustos 2022’den bu yana %22,88’lik değer artışı yaşadı. Yani bu iki aylık süreçte stablecoin 4,05 milyar dolar daha fazla artış göstermeyi başardı.

1 Ocak 2022’den bu yana, stabilcoin tokeni 1:1 oranında desteklendi. ABD doları rezervde tutulduğunda, %50.31 artarak 14.47 milyar dolardan bugünkü 21.78 milyar dolara yükseldi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin