NFT çılgınlığı sürüyor: Bu öğrencinin selfieleri 843 dolardan alıcı buluyor!

NFT çılgınlığı sürüyor: Bu öğrencinin selfieleri 843 dolardan alıcı buluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Endonezya’dan 22 yaşındaki bir öğrenci olan Ghozali Ghozalu, 933 selfie’yi “Ghozali Everyday” adlı viral bir değiştirilemez token (NFT) koleksiyonuna dönüştürdü. Ghozali başlangıçta her bir ürünü 0,001 ETH’den (3,37 dolar) sattı, ancak taban fiyat o zamandan beri 0,25 ETH’ye (843 dolar) yükseldi.

Ghozali NFT koleksiyonunu Opensea profilinde “18 yaşımdan 22’ye yaşıma kadar her gün bilgisayarın karşısına oturup kendi resmimi çektim.” diye tanıtıyor.

Bugünün verilerine göre, koleksiyonun 448 sahibi ve son 24 saat içinde %876.87 artışla yaklaşık 910.158 dolar değerinde işlem hacmi var. Bu nedenle, OpenSea’nin hacme göre en iyi NFT’ler listesinde 36. sırada yer alıyor.

Koleksiyon, birkaç koleksiyoncu ve ünlünün bir araya gelip onu tanıtmasından sonra bir ‘meme’ (internet şakası) haline geldi. Endonezyalı bir spor ayakkabı ve sokak giyim girişimcisi olan Je Jouw, koleksiyondan ilk alım yapan kişilerden biriydi.

Ardından, Masterchef Indonesia’nın jürisi Arnold Poernomo, koleksiyonu Twitter’da tanıttı. Jüri paylaşımında, “Ghozali Ghozalu’ya maddi yardım etmeyi planladığı için satın aldığını” söyledi. Hatta koleksiyon için bir Discord sunucusu bile oluşturdu.

NFT pazarı büyüyor

NFT pazarı yeni yıla güçlü bir ivme ile başladı. Büyük bir değiştirilemez token pazarı olan OpenSea, 2022’nin ilk on gününde 1,36 milyar USD’nin üzerinde işlem gördü. Pazar, bu yıl şimdiye kadarki en iyi gününü 9 Ocak’ta 261 milyon USD’nin üzerinde işlem yaparak kaydetti.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin