featured

Bu haftanın şaşırtıcı kripto olayları: Solana liderliği ve Bitcoin’in yükseliş yolculuğu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı, büyük gelişmelerle dolu bir hafta geride kalırken durgun bir fiyat performansı sergiledi. Fiyatın nispeten istikrar kazanmasının ardından, yatırımcılar sıradaki büyük hareketin hangi yöne olacağını merak ediyor.

Önemli gelişmelerle dolu bir haftanın sonuna yaklaşılırken kripto piyasası şaşırtıcı bir şekilde oldukça durgundu. Kulağa ne kadar enteresan gelse de Bitcoin’in fiyatı şu anda sektördeki tek istikrarlı şey gibi görünüyor. Bununla birlikte, piyasa liderinin fiyatı geçtiğimiz yedi gün boyunca yükselmeye devam etti. Ancak geçen haftaki kadar keskin hareketler yapmadı. Bu süreçte SBF suçlu bulundu ve gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) fiyatındaki patlama en dikkat çeken gelişmelerden yalnızca ikisi oldu. Kısaca, çalkantılı bir hafta geride kalırken gelin neler olduğuna ve önümüzdeki hafta neler olabileceğine birlikte bakalım.

kripto para Bitcoin

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, geçen haftaya göre daha istikrarlı bir fiyat hareketi sergiledi. BTC, son yedi gün içinde %2,5 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 35,000 doların biraz altında işlem görüyor. Aslında gayet iyi bir performans göstermesine rağmen, geçen hafta ile karşılaştırma yapıldığında hızının yavaşladığı söylenebilir.

Bitcoin, bu hafta başında 36,000 doların üzerine çıkarak 18 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Ancak, boğalar boğaları fiyatı burada tutmayı başaramadı. Bunun sonucunda da mevcut seviyeye doğru bir miktar geri çekilme gerçekleşti.

Daha da önemli olan şey ise, bir zamanlar kriptonun kurtarıcısı olarak lanse edilen Sam Bankman Fried, duruşmada suçlu bulundu ve uzun yıllar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Sam Bankman Fried, yedi dolandırıcılık suçlamasının tamamından suçlu bulundu. Her suç sonucunda farklı bir cezaya çarptırılarak toplamda 120 yıla kadar hapis cezası verildi. Ancak cezanın henüz kesinleşmediğini belirtmek önemlidir. SBF’nin avukatı zaten ne pahasına olursa olsun masumiyet savaşına devam edeceklerini söyledi.

Bu dönemde, gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) adeta en güzel günlerini yaşıyor.  Kripto para biriminin fiyatı son yedi gün içinde %24 oranında değer kazanarak 40 dolar civarında yükselmeyi başardı. Bu yükeliş, birçok kişinin FTX’in alacaklılarına borcunu ödemek amacıyla büyük miktarda token dağıtacağı yönündeki korkusuna rağmen gerçekleşti.

Kripto piyasasının toplam değeri 1,336 milyar dolar iken Bitcoin 34,762 dolar civarında işlem görüyor ve piyasa hâkimiyeti %50,8. En büyük altcoin olan Ethereum son 24 saat içinde %1,9 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 1,806 dolar civarında işlem görüyor.

Kripto piyasasında bu hafta takip etmeniz gereken olaylar:

Sam Bankman-Fried kararı ve bilmeniz gereken her şey: Sam Bankman-Fried davasını kaybetti. Bir zamanların lider borsası FTX’in eski şefi, yedi suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Şu anda toplam 120 yıl hapis cezasına çarptırılma ihtimali ile karşı karşıya.

Bitcoin patlayarak 18 ayın zirvesine çıktı ve geride 150 milyon dolarlık tasfiye kaldı: Bitcoin’in fiyatı bu hafta başında 18 ayın en yüksek seviyesine çıktı. 36,000 doların üzerine çıkmasının ardından bir miktar geri çekilme gerçekleşti. Satıcıların ortaya çıkmasıyla bu kritik seviyenin üzerinde uzun süre tutunamadı. Bunun sonucunda milyon dolarlar değerinde tasfiyeler gerçekleşti.

Solana, fiyat yükselişinin ortasında günlük DEX hacminde Polygon’u aştı: Solana’nın fiyatındaki son yükseliş, kripto para birimini günlük DEX işlem hacmi açısından Polygon’un üzerine çıkardı. Bu, en son zincir içi verilere göredir ve bir değişiklik gerçekleşebilir.

Visa, Dijital Hong Kong Doları Pilot Programı’nı başarıyla tamamladı: Bu girişim, bankalar arası işletmeler arası ödemelerde devrim yaratma amacıyla merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) kullanarak tokenize edilmiş mevduatlara odaklanıyor.

Solana (SOL) fiyatının bir ayda %80 oranında artarak Bitcoin ve Ripple’ı (XRP) geride bırakmasının asıl nedeni ortaya çıktı: Solana (SOL), kuşkusuz bu haftanın en iyi performansını gösteren kripto para birimi oldu. Şaşırtıcı rallinin ardındaki neden, ekibin Firedancer güncellemesini test ağında yayınlamasında gizli gibi görünüyor.

SEC, PYUSD Stable coin’i üzerinden PayPal’a mahkeme çağrısı gönderdi: Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu PayPal’a bir mahkeme celbi yayınladı. Gelişme, PayPal’ın PYUSD stable coin’ini piyasaya sürmesiyle ilgili.

CryptoPotato


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin