Bu hafta müthiş performans gösteren ve yatırımcılarını zengin eden 5 kripto para: Fırsat sürüyor olabilir!
Bu hafta müthiş performans gösteren ve yatırımcılarını zengin eden 5 kripto para: Fırsat sürüyor olabilir!

Bu hafta müthiş performans gösteren ve yatırımcılarını zengin eden 5 kripto para: Fırsat sürüyor olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası toparlanma belirtileri gösterdiği haftayı çoğunlukla yeşilde geçirdi. Piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum sırasıyla %8,25 ve %11,62 yükseldi ancak bazı altcoinler gösterdikleri inanılmaz performansla bu ikiliyi geçmeyi başardı.

Haftanın en iyi 5 kripto parası

1- Ethereum Classic (ETC) +%80

Ethereum Classic, son 7 gün içinde yüzde 80’in üzerinde artışla Perşembe günü 26,64 dolardan 50,16 dolara yükseldi. 6,4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan kripto para, CoinMarketCap’e göre şu anda 28. en büyük coin konumunda.

Ethereum (ETH) madencilerinin Ethereum Classic (ETC) madenciliğine geçeceği beklentileri, ETC fiyatlarını artıran ana güçlerden biri olarak vurgulandı. Ethereum Blockchain’inin bu yaz Proof of Work’ten (PoW) Proof of Stake’e (PoS) geçmesi bekleniyor. Bu durum, ETH madencilerinin PoW madencilik ekipmanlarını kullanmanın yeni yollarını bulmaları gerektiği anlamına geliyor.

2- Loopring (LRC) + %57

Loopring (LRC) fiyatı Çarşamba günü patladı ve bir gecede %44’ün üzerinde bir artışla 1.21 $’a ulaştı. Gelinen bu seviyeler Şubat ayının başından beri görülmemişti. Ani artış, LRC’nin 0,69 $’lık dip seviyelerinden kademeli olarak yükselmeye başladığı 18 Mart Cuma gününden bu yana LRC’nin yaşadığı yükseliş trendinin bir devamıydı.

Fiyat artışına sebep olarak, video oyunu perakendecisi GameStop’un Loopring ile entegrasyonu ve Ethereum’un Katman-2 protokolünde NFT pazaryeri betalarının başlatılması gösterilebilir. Bu ortaklık, içerik oluşturucuların 1 dolardan daha düşük işlem ücretleri karşılığında Loopring’de NFT’ler basmasına olanak tanıyacak.

3- ApeCoin (APE) +%48

Sadece bir hafta önce piyasaya sürülen ApeCoin (APE), 17 Mart’taki ilk işlem gününde yüzde 173’lük devasa bir büyüme göstererek 17.75 $ ile ATH’ye ulaştı. APE, kripto para piyasasını bu hafta kasıp kavurmayı başardı.

APE, rekor seviyesi sonrasında düzeltme yaşadı ve Pazartesi günü 9.64 dolara kadar düştü. Ancak token daha sonra değerinin bir kısmını geri kazandı ve Perşembe günü %48 artarak 14.28 dolara geri çıktı.

APE’in arkasındaki en önemli güç, kripto parayı kuran isimlerin daha önce Bored Apo Yacht Club’ı kuran kişiler olmasıydı. Son APE fiyat toparlanması ise Ethereum balinalarından gelen büyük ilgi ile alakalı. WhaleStats’a göre, son 24 saat içinde balinalar arasında en çok işlem gören varlık APE oldu.

4- Axie Infinity (AXS) + %47

Axie Infinity (AXS) fiyatı son 7 gün içinde yüzde 47’den fazla artarak bugün 73,90 dolara ulaştı. Bu yükseliş 4,4 milyar dolarlık oyna-kazan projesini en büyük 35 dijital para arasına soktu.

Fiyat artışının yaklaşmakta olan Axie Infinity oyun ekosistemi güncellemesi ve “Axie Infinity: Origin” adlı daha yeni sürümün piyasaya sürülmesi ile ilgili olduğu düşünülüyor. Yeni sürümün grafiklerde, kullanıcı arayüzünde ve oyun mekaniğinde iyileştirmeler de dahil olmak üzere büyük güncellemeler içerdiği ifade ediliyor. Axie Infinity ekibi, güncellemenin 2022’nin ilk çeyreğinde yayınlanmasının beklendiğini belirtti.

5- Qtum (QTUM) +%47

Bitcoin ve Ethereum’un en iyi özelliklerini kullanan Proof of Stake (PoS) Blockchain’i Qtum (QTUM), Cuma günü 8,83 dolara yükselerek istikrarlı büyümesini sürdürdü ve bu hafta yaklaşık yüzde 48’lik etkileyici kazançlar elde etti. Bir hafta kadar önce QTUM 5,5 dolarda dip görmüştü.

926 milyon dolarlık piyasa değeri ile QTUM şimdi 90. en büyük kripto para birimi konumunda. Kripto para biriminin Alphabet ve Amazon’un resmi ortağı olması dikkat çekiyor.

Tokenin neden yükseldiğine dair net bir temel sebep olmamasına rağmen, kripto endüstrisi uzmanları bunun QTUM’un sponsoru olduğu, Dubai’de düzenlecek “Binance Blockchain Haftası” ile ilgili olabileceğini düşünüyor. Token ayrıca çeşitli pazarlama yarışmaları başlattı ve Guarda cüzdanı ile çevrim dışı staking hizmetini de piyasaya sürdü.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin