featured

Bu altcoin, yönüne karar vermekte zorlanıyor! Yatırımcılar risk almalı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Stellar (XLM) fiyatı, farklı zaman dilimlerinde farklı sonuçlara işaret ediyor. Kısa vadeli grafiğin yorumlanması, gelecekteki eğilimin yönünü belirleyebilir.

XLM fiyatı, Mayıs 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,798 dolara ulaştığından bu yana düşüş eğiliminde işlem görüyor. Aynı yılın Eylül ayından bu yana, azalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Aşağı yönlü hareket sonucunda altcoin’in fiyatı Eylül 2022’de 0,098 dolara kadar düştü.

Bu düşüş boyunca XLM, 0,135 dolarlık yatay alandan ayrıldı. Bu seviye, Mayıs 2019’dan bu yana aralıklı olarak hem direnç hem de destek olarak hareket ettiği için çok önemli bir yatay seviyedir. Alanın bir kez daha direnç olarak hareket etmesi bekleniyor. Ayrıca burası, yukarıda bahsedilen alçalan direnç çizgisi ile çakışıyor.

Sonuç olarak, trendin yükseliş olarak kabul edilebilmesi için fiyatın bu seviyenin üzerinde kırılması gerekiyor.

Haftalık RSI, yükseliş eğilimi oluşturduğundan bu olasılığı destekliyor. Ancak, henüz bir kırılma olmadığı için fiyat hareketi şimdilik yükselişte değil.

Bir gerçekleşirse, 0,27 dolara kadar direnç olmadığı için artış oranının hızlanması bekleniyor. Mevcut fiyattan bakıldığında bu, %140’lık bir artış olacaktır.

Öte yandan, aşağı yönlü hareket devam ederse altcoin’in fiyatı 0,075 dolara düşebilir.

altcoin XLM grafik

Nötr işaretler mevcut

Haftalık zaman dilimindeki yükselişe rağmen, günlük fiyat hareketi tarafsız bir duruş sergiliyor.

İlk olarak, XLM fiyatı 11 Mayıs’tan bu yana alçalan bir direnç çizgisini izliyor. Çizgi beş kez doğrulandı. Bu da çizginin gücünü artırdı.

Eylül ayının başından beri fiyat yükselen bir destek çizgisini izliyor. Bu iki çizgi birleştirildiğinde, nötr bir desen olarak kabul edilen simetrik bir üçgen oluşturur.

Ek olarak günlük RSI, nötr bir eğilimin işareti olarak 50 civarında serbestçe hareket ediyor. Ayrıca, son 24 saat içinde neredeyse hiç hareket olmadı.

Bu okumaların bir sonucu olarak XLM fiyatının üçgenden ayrılıp ayrılmadığı, muhtemelen gelecekteki eğilimin yönünü belirleyecektir.

Dalga sayısı sıradaki trendi belirleyebilir

Haftalık ve günlük grafiklerin analizleri uyuşmadığından, dalga sayısına bir bakış, bu karmaşayı çözebilir.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden bakıldığında, XLM bir A-B-C düzeltici yapısını tamamlıyor gibi görünüyor. Alt dalga sayısı kırmızı olarak verilmiştir. Üçgenin varlığı nedeniyle, altcoin’in fiyatı muhtemelen bu beş dalgalı düşüşün dördüncü dalgasındadır.

A:C dalgalarına 1:1.61 oranı vermek, daha önce ana hatlarıyla belirtilen uzun vadeli yatay destek alanıyla aynı zamana denk gelecek şekilde 0,075 dolara yakın bir düşüşe yol açacaktır.

Ancak, farklı zaman dilimlerinden gelen okumalar veya dalga sayısı arasında bir uyum yoktur. Sonuç olarak, eğilim hâlâ belirsiz. Bu yüzden aşağı yönlü hareketin hem tersine çevrilmesi hem de devam etmesi söz konusu olabilir.

Altcoin fiyatının üçgenden çıkıp çıkmaması, trendin yönünün belirlenmesine yardımcı olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin