featured

Bu altcoin, düşen hacimler ile karmaşık sinyaller gönderiyor! Satın almak için doğru bir zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan EOS için yapılan fiyat analizinde düzeltmenin devam ettiği görülüyor. Fiyattaki olağanüstü artış satıcıları cezbetti ve arz bölgesinin yakınında bir dağıtım başlattı.

Bu yazının yazıldığı sırada EOS 1,70 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saat içinde %5,14 oranında düşüş yaşadığı anlamına geliyor. 24 saatlik işlem hacmi de %50’den fazla düşerek 8 milyar doların altına geriledi. Hacim ile birlikte fiyattaki düşüş, zayıflayan bir aşağı yönlü eğilime işaret eder.

1,70 doların altında kesin bir kırılma gerçekleşmesi durumunda altcoin daha fazla kayıpla karşı karşıya kalacaktır. Kırmızı bir şamdan, satıcıların baskınlığını gösterir.

EOS fiyatı aşağı doğru gidiyor

Haftalık grafikte, altcoin’in fiyatı bir “Düşen Kama” formasyonunun kırılmasını sağladı. Düşen kama, doğru bir şekilde tanınması en zor grafik modellerinden biri olabilir.

EOS altcoin grafik

Düşen bir takozda olduğu gibi daha düşük tepeler ve daha düşük dipler oluştuğunda, fiyat düşüş trendinde kalır. Düşen takoz, aşağı yönlü momentumda olumsuz hareketleri tespit etmek ve potansiyel bir trend dönüşüne karşı uyarmak için tasarlanmıştır.

Son fiyat hareketinde 3,18 dolardan 0,80 dolara bir düşüş görmüştük. Geri çekilmenin ortasında, önümüzdeki günlerde bir direnç görevi görecek olan %50 Fibonacci düzeltmesinde bir test ile karşılaşabiliriz. Eğer fiyat 1,95 doların üzerine çıkabilirse, 2,4 dolara doğru bir yükseliş momentumu beklenebilir.

Günlük grafikte EOS, tersine çevrilmiş bir “Baş ve Omuz” formasyonunun kırılmasını sağladı. Bunun ardından ise 1,26 dolardan 1,94 dolara doğru %50’lik bir ralli yaptı.

Ayrıca, fiyat 200 günlük üstel hareketin kırılmasını sağladı. Ancak yukarıda bahsedildiği gibi haftalık grafikteki direnç nedeniyle bu seviyenin üzerinde kalamadı. Fiyatın 1,6 doların altına yakın bir kapanış yapması durumunda düşüş hareketi yeniden canlanacaktır. Ancak bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda yakın zamanda bir geri dönüş gerçekleşecektir.

Altcoin için en yakın destek noktası 1,60 dolarda iken en yakın direnç noktası ise 1,80 dolar seviyesinde bulunmaktadır.

Satış emirlerindeki ani artış nedeniyle, fiyat destek noktasına yaklaşırsa yatırımcılar düşüşten satın alma fırsatlarını değerlendirebilir.

Öte yandan, 1,60 dolar seviyesinin altında bir kırılma yükseliş görünümünü geçersiz kılacaktır. Bunun sonucunda da fiyat 1,50 dolara düşebilir.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin