featured

Bu altcoin, geçtiğimiz hafta Ethereum’dan bile daha iyi performans gösterdi! İşte sebebi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), yaklaşan halving olayını çevreleyen yüksek beklenti nedeniyle son yedi gün içinde değerinde bir artış gördü. LTC, Ocak ayından bu yana etkileyici bir fiyat hareketi gösterdi. Son 24 saatte bir miktar düşüş gösterse de son 30 gündeki fiyat artışı oldukça cesaret verici.

Bu performansla Litecoin, kripto pazarında geçen haftanın en çok kazananları arasında yer alıyor. Geçen hafta altcoin, toplam adres sayısında Ethereum’dan bile daha iyi performans gösterdi. Peki Litecoin’in yükselişini destekleyen faktörler nedir?

Halving olayının fiyata etkisi nedir?

Zincir içi veri analiz platformu olan Santiment’in tweet’lerine göre, Bitcoin’in fiyat hareketini yönlendiren iki ana faktör, artan benimseme ve yaklaşan halving olayıdır. Litecoin topluluğu, altcoin’in dolaşımdaki arzının yarı yarıya azaldığını görecek olan halving etkinliğine hazırlanıyor. Litecoin Halving Countdown’a göre etkinlik 3 Ağustos 2023’te yapılacak.

altcoin LTC grafik

Halving, madencilerin blok ödüllerini yarı yarıya azaltan bir mekanizmadır. Süreç, dolaşımdaki arzı kontrol altında tutarak bir kripto para biriminin fiyat istikrarını korumayı amaçlar. Litecoin blockchain’inde yarıya inen blok ödülleri her dört yılda bir gerçekleşir. Bu, daha çok otomatik bir süreçtir.

Halving, ağ tarafından üretilen Litecoin sayısını yaklaşık 84 milyona düşürür. Böylece madenciler blok başına 12,5 LTC yerine yalnızca 6,25 LTC alır. Analistler, halving ile birlikte LTC fiyatında daha fazla artış gerçekleşeceğini öngörüyor.

Bu arada, Litecoin’in benimsenmesi artıyor. Daha fazla satıcı, düşük işlem maliyeti ve daha hızlı işlem hacmi nedeniyle ödemeler için altcoin’i kabul ediyor. Bitcoin’in daha hafif bir versiyonu olan LTC, düşük maliyetlerle yüksek hızlı satış noktası işlemleri gerçekleştirir. Bu yetenekler, Litecoin’i para göndermek ve çevrimiçi ürün satın almak gibi günlük işlemler için kullanılması amacıyla daha fazla insanı ekosisteme çeker. .

Dünyanın en büyük kripto ödeme platformu BitPay’in haberine göre LTC ödemeleri arttı ve şu anda Bitcoin’i yakından takip ediyor. Veriler, Litecoin’in BitPay’deki toplam işlemlerin 27,645’ine katkıda bulunduğunu, Bitcoin’in 41,625’e, Ethereum’un %11,66’sına ve Dogecoin’in ise %9,23’üne katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

Ayrıca bir Glassnode raporu, Litecoin adreslerinin sayısının 22 Ekim ile Ocak 2023 arasında artarak Ethereum’u geride bıraktığını ortaya koydu. 23 Ocak itibarıyla LTC’nin toplam adresi 171,266,536 iken Ethereum’un ise 170,765,345 adresi bulunuyor.

Artan toplam adresler, daha fazla kullanıcının Litecoin blockchain’inde daha yüksek bir benimseme oranı anlamına gelen adresler oluşturduğu anlamına gelir. Bitcoin’in etkileyici performansının ardındaki nedenler arasında bu olabilir.

LTC fiyatı nasıl performans gösteriyor?

Litecoin, bu yazının yazıldığı sırada 98,48 dolar civarında işlem görüyor. Altcoin’in değeri son 24 %2,1 oranında bir düşüş yaşadı. Ancak 7 günlük zaman diliminde %12,5’lik bir artış kaydederken, 14 günlük grafikteki yükseliş oranı ise %17 oldu. Ayrıca, Litecoin’in pazar hâkimiyeti de %0,637’dir.

Teknik açıdan bakıldığında, altcoin’in Hareketli Ortalamaları şu anda bir satın alma yönünde iken osilatörler de nötr durumda. Fiyat zaten destek noktalarının üzerinde işlem görüyor ve direnç noktalarını aşmaya çalışıyor.

LTC fiyatı, bugün yükselişte ve 99,61 dolarda bulunan direnç noktasına yakın işlem görüyor. Eğer altcoin, bu seviyeyi başarılı bir şekilde kırarsa daha fazla yükseliş kapıda olacaktır.

LTC için takip edilmesi gereken destek noktaları 93,73 dolar, 95,98 dolar ve 97,98 dolar seviyelerinde iken; direnç noktaları ise 100,98 dolar, 103,23 dolar ve 104,60 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin