featured

Bu altcoin, Nisan ayı için kayda değer bir yükseliş katalizörüne sahip! İşte ayrıntılar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ethereum Classic, son birkaç gündür güçlü bir yükseliş eğiliminde. Bu hareketin arkasındaki sebebin yaklaşan Shanghai yükseltmesi olduğu düşünülüyor.

Bu yükseltme, kullanıcıların stake edilmiş ETH token’larını geri çekmelerini mümkün kılacaktır.

altcoin ETC

Ethereum Classic (ETC) fiyatı, yatırımcılar yaklaşan Shanghai güncellemesine odaklanırken Nisan ayının ilk gününde yukarı yönlü bir hareket gerçekleştirdi. ETC, bu yılın 19 Mart’ından bu yana en yüksek seviyesi olan 21,54 dolara sıçradı. Altcoin, Mart ayındaki en düşük seviyesinden %30’luk bir artış kaydetti.

Ethereum Shanghai yükseltmesi

Mart ayının en büyük kripto para haberi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Coinbase’i staking ürünleri hakkında uyarma kararı oldu. Bu uyarı, SEC’in önde gelen bir kripto borsası Kraken ile anlaşmasından bir ay sonra geldi. Uzlaşma, şirketin Amerikalılara yönelik staking çözümlerini sonlandırdığını gördü.

En önemlisi SEC’den Gary Gensler, 2022’de gerçekleşen Merge güncellemesinden birkaç gün sonra Ethereum’un staking ürünleri hakkında uyarıda bulundu. Ethereum’un fiilen bir finansal menkul kıymet haline geldiği, yani düzenlenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bu nedenle Nisan, Ethereum ağı için önemli bir ay olacak. Çünkü ağ, The Merge’den sonra en büyük yükseltmesini yapacak. Geliştiriciler, kullanıcıların stake ettiği token’ların kilidini açacak olan Shanghai yükseltmesini açıklayacak.

Çoğu durumda Ethereum Classic fiyatı, sektörde büyük bir gelişme olduğunda iyi sonuç verme eğilimindedir. Örneğin, geleneksel ağa beacon zinciri ile katılan Ethereum Merge güncellemesinden önce en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biriydi.

Buradaki fikir, geliştiricilerin Ethereum’da büyük bir baskı olması durumunda Ethereum Classic’e geçmeye karar verebilecekleridir. Birçok Ethereum madencisinin birleşmeden sonra Ethereum Classic ve Litecoin’e geçtiğine dair bazı kanıtlar var.

Bununla birlikte Ethereum Classic için zorluk, ekosisteminin Arbitrum ve Optimism gibi diğer ağlardan nispeten daha küçük olmasıdır. Ekosistemindeki en iyi dApp’lerden bazıları TurbineSwap, GhostNFT, SoyFinance ve Fusion’dır. Bu dApp’ler kendi sektörlerinde minimum pazar payına sahiptir.

Ethereum Classic fiyat analizi

Dört saatlik grafik, altcoin fiyatının son birkaç gün içinde yavaş bir yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Fiyat, yükselen trend çizgisinin üzerine çıktı. Altcoin ayrıca 50 dönemlik hareketli ortalamanın ve %50 Fibonacci düzeltme seviyesinin de üzerine çıktı. Aynı zamanda, Göreceli Güç Endeksi (RSI) nötr noktanın üzerine çıkarken küçük bir ters baş ve omuz modeli oluşturdu.

Ethereum Classic price

Bu nedenle, alıcılar kilit direnç noktasını mevcut seviyenin yaklaşık %20 üzerinde olan 25 dolar olarak hedeflediğinden, altcoin’in Nisan ayında yükselmeye devam etme olasılığı var.

Invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin