featured

Bu altcoin, temmuz ayında yeni bir çöküş yaşayacak mı? Grafikler karmaşık…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası haziran ayında kademeli olarak toparlanmaya başladı. Ancak altcoin’lerden bir tanesi olan XTZ, ilginç bir model içinde işlem görüyor.

XTZ yükselecek ve düşecek mi?

MACD göstergesi dokuz günlük bir EMA kaydetti. Hem mavi hem de kırmızı çizgiler, XTZ bu ay değer kazanmaya başladıktan sonra bu hafta başlarında bir yükseliş geçişine girdi. Bunu yaparken, altcoin’i neredeyse dokuz aydır düşüş trendi içinde sınırlı tutarak tekrarlanan bir yükseliş ve düşüş modelini vurguladı.

altcoin XTZ

Bu yılın başından bu yana gerçekleşen yükseliş geçişleri sadece 15 ila 20 gün sürdü. Bu zaman periyodunda XTZ, düşüş trendi çizgisini direnç veya destek olarak test ederken, yalnızca kısa süreliğine durdurulmak üzere başarılı bir şekilde toplandı.

Altcoin’in 2022 için belirlediği kalıplar

Ekim 2021’den beri aktif olan düşüş trendi, defalarca test edildi. Ve altcoin her seferinde yükselişini sürdürmekte başarısız oldu. XTZ bir kez daha yeni seviyeleri test etmek üzere. Kötü olan şu ki, XTZ yine benzer bir kadere maruz kalabilir.

DeFi token’ı %20,81 oranında bir ralli yapabilir. Bu ralli sonucunda fiyat, 1,6 dolardan 1,94 dolara kadar yükselebilir. Ancak yine de, bu bölgede birkaç gün geçirdikten sonra yeniden düşüşe geçebilir.

Bununla birlikte, altcoin’in geçmiş performanslarınaına bakıldığında, MACD’nin 10 Temmuz’da veya öncesinde düşüş eğilimine geçeceğini söylemek önemli olacaktır. Ralliyi sürdürüp sürdüremeyeceği konusunda ise net bir şey söylemek mümkün değil.

İlk olarak altcoin’in mevcut durumu, yeni yatırımcıları çekebilecek kadar iyi değil. Bunun nedeni, XTZ’deki getirilerin büyük ölçüde negatif olmasıdır.

Altcoin’in yıllık yatırım getirisi şu anda -%48,9’da. Ayrıca XTZ’nin varlığın piyasa değeri, Kasım 2021’de zaten negatif bölgeye kaymış olduğu için her geçen gün düşmeye devam ediyor.

Buunla birlikte bazı nedenlerden dolayı, zincirdeki işlemler nisan ayından bu yana %215 oranında bir artış yaşadı. Ağ mart ayında yaklaşık 220 bin işlemi gerçekleştirebilirken bu değer şimdi 693 bin.

Ne olursa olsun, daha geniş bir perspektiften baktığımızda uzun vadeli bir yükselişin mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin