Bitcoin USD fiyatı pekiştiriyor: Direnç üstüne çıkabilecek mi?

BTC USD kritik eşikte: 200 günlük hareketli ortalama neyi ifade ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ortalama 6 gündür yükselişte kalan BTC USD paritesi önemli bir alanda kalmayı sürdürüyor. İstikrarlı bir ilerleme kaydetmesi ise piyasa adına olumlu. Daha fazla detaylı analize geçmeden önce bugün enflasyon verilerinin açıklanacağını hatılatalım.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) güç göstermeye devam ediyor. Son 24 saatte %3 değer kazanarak 22.200 dolar seviyesinin üzerinde bir hamle yaptı. Teknik grafiklere göre BTC, 200 günlük hareketli ortalamasının (MA) çok önemli bir bölgesinde işlem görüyor.

BTC USD için 200 günlük kritik yerde

En son BTC USD bu seviyelerde güçlü bir ret ile peş peşe düşüşler göstermişti. O zaman 24.500 doların üstünü zorlamıştı. 200 günlük tepeden tepki alan varlık, ardından büyük bir düzeltme ile karşılaşmıştı. Popüler kripto analisti Ali Martinez, bu konu hakkında şunları söyledi:

Bitcoin en son 12 saatlik grafikte 200MA’ya ulaştığında, dik bir düzeltmeyle sonuçlandı. TD Sequential şimdi aynı seviyede bir satış sinyali sunarak bir geri çekilme öngörüyor. BTC USD, düşüş görünümünü geçersiz kılmak için 22.950$’ın üzerinde 12 saatlik bir mum çubuğu kapatmalıdır.”

Glassnode’un açıklamasına göre:

“Haziran ayı başlarında başlayan ve Ağustos ortasında 0,58’e inen yükseliş eğilimi bulunuyor. Bu model, yardım rallisi sırasında yatırımcılar tarafından kâr artışının gerçekleştiğini teyit ediyor.”

Bitcoin için diğer olumlu gelişmeler

Geçen hafta 20.000 doların altındaki düşüşleri denedikten sonra, BTC USD fiyat olarak çabuk tepki verdi. Şu an yeniden 20K bölgesini güçlü bir destek seviyesi olarak tutuyor.

Analist Ali Martinez ayrıca Bitcoin dibinin içeride olabileceğine inanıyor. Kripto analisti, son tweetlerinden birinde şunları yazdı:

“Ağdaki yeni günlük BTC adreslerinin sayısı hızla artıyor gibi. Haftalık ortalama 410.000 adres civarında geziniyor.”

Son olarak Bitcoin adreslerinde ciddi bir iyileşme göze çarpıyor. En az bir veya daha fazla varlığa sahip toplam BTC adresi sayısı 100.000’e yaklaştı. Bu, bireysel oyuncuların biriktirmeye devam ettiğini gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin