BTC opsiyonları ay sonuna doğru sona erecek: Bitcoin fiyatında yeni bir dip görülür mü?
BTC opsiyonları ay sonuna doğru sona erecek: Bitcoin fiyatında yeni bir dip görülür mü?

BTC opsiyonları ay sonuna doğru sona erecek: Bitcoin fiyatında yeni bir dip görülür mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Opsiyonların 21 Ocak’ta sona ermesinin ardından kripto para fiyatları sert düşmüştü. Yaklaşık 600 milyon dolarlık açık pozisyon içeren opsiyonların sona ermesi, piyasaya ağırlık vererek çoğu kripto varlık arasında oynaklığa yol açmış gibi görünüyor.

Bitcoin fiyatı nereye gidiyor?

Bitcoin fiyatı, destek olarak 40.000 dolarlık psikolojik seviyenin altına düştü ve 33.000 dolar bandına doğru kaydı. Ticaret platformlarındaki tasfiyeler önemli rakamlara ulaştı ve Bitcoin pozisyonları 292 milyon dolardı. BTC, 21 Kasım’daki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50’nin üzerinde düştü ve o zamandan beri en önemli gerilemelerden birini işaret etti.

21 Ocak’ta sona eren opsiyonlar, Bitcoin fiyatı 40.000 doların altına düşerken, maksimum acı seviyesi 41.000 dolardı, bu da BTC’nin vade sonunda en fazla sayıda opsiyon sahibi için finansal kayıplara neden olacağı fiyattı.

Maksimum acı, opsiyon sözleşmelerinin çoğunun değersiz bir şekilde sona ereceği opsiyonun kullanım fiyatı olduğundan, teori, varlık fiyatının, Bitcoin’in opsiyonun sona ermesine doğru giderken maksimum acı fiyatına doğru çekileceğini öne sürüyor.

Teori, piyasa yapıcıların vadeli işlem piyasasında short veya long pozisyonları açarak açık pozisyonlarını korumaya çalışacaklarını gösteriyor. Piyasa yapıcıları, spot fiyatları maksimum acı fiyatına yaklaştıracak şekilde manipüle etmek için büyük bir teşvik var.

Yaklaşık 2 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonunun süresi 28 Ocak’ta sona ermek üzereyken, piyasadaki son oynaklığa ilişkin spekülasyonlar artmaya devam ediyor. Açık opsiyon sözleşmeleri, kripto veri analiz sitesi Coinglass’a göre 200.000 Bitcoin değerindeydi.

Açık pozisyon, satışlardan daha fazla alış pozisyonlarının olduğunu gösterse de, sona erme tarihine göre hacim, düşüş eğiliminin çoğunluğunu gösteriyor.

Kripto analistleri, Bitcoin fiyatının 28 Ocak opsiyonlarının sona ermesinden sonra dip oluşturmasını bekliyorlar, buna dayanak olarak son büyük opsiyonların son erme tarihindeki hacmi ve bu ayın açık pozisyonları gösteriliyor. Yatırımcılar, bu sefer maksimum acının 42.000 dolar olduğunu unutmamalı.

BTC

Toplam Bitcoin opsiyon açık pozisyon büyüklüğü, Aralık 2018’de yaklaşık 2 milyar dolardı ve bunu, BTC’nin 3.160 dolara düştüğüne tanık olan bir kripto piyasası çöküşü izledi. En düşük, vade bitiminden sonraki ilk işlem gününde kaydedildi. Bitcoin fiyatı da Mart 2020 sona erdikten sonraki ilk işlem gününde bir dip oluşturdu.

Önceki veriler BTC’nin opsiyonlarının sona ermesini takip eden ilk işlem gününde bir dip oluşturabileceğini gösterdiğinden, Bitcoin fiyatı, 40.000 ila 42.000 $ arasında maksimum acı fiyatına yakın direnç bölgesine doğru hızlı bir sıçrama görebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin