İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor
İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor

Brezilya varlık yöneticisi Kinea, Ethereum para birimine yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Brezilya’da kripto varlığı pozitif karşılayan ülkelerden biri. Özellikle bireysel yatırımcıların düzenli olarak kripto para aldığı biliniyor. Buna ek işletme ve kuruluşlarda Bitcoin ve türevlerine ilgi gösteriyor. 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren yatırım platformu Kinea, kripto varlıklara da bütçe ayırdı. Genellikle Ethereum sahibi olan Kinea, ilk yatırımını yapmış oldu.

Brezilyalılar, kripto varlıkları çabuk benimsedi. Ülke genelinde kullanım oranı oldukça fazla. El Salvador’dan sonra bir diğer Latin Amerika ülkesi olan Brezilya resmi olarak kripto varlıkları tanıyabilir. Ülke içindeki kullanımdan dolayı hükümetin böyle bir karara imza atabilir.

Öte yandan ülkenin önemli yatırım fonlarından biri olan Kinea, elinde ciddi miktarda varlık bulunduruyor. Şirketin yönettiği fon yaklaşık olarak 10,2 milyar dolar. Şirket yaptığı açıklamayla birlikte varlıklarına Ethereum para birimini de dahil etti.

Kinea, kripto varlıklarına ilgili

Yatırım fonu, kripto varlıkları keşfedebilmek adına ilk yatırımını iki ay önce gerçekleştirdi. Keşif amaçlı yapılan yatırımda Ethereum varlığı seçildi. Altcoinlerin lideri olarak bilinen Ethereum’un kurumsal yatırımlar aldığı biliniyor. Şirket Bitcoin yerine Ether’i seçerek kripto dünyasına adım atmış oldu.

İki ay önce yatırım yapan şirketin yöneticisi Marco Aurelio Freire basın toplantısında yatırımı açıkladı. Marco Aurelio Freire,

“Yatırım miktarını belirtemem ama piyasayı keşif etmek adına bir miktar Ether aldık. Portföyü çeşitlendirmek için kripto varlıkların rolü büyük. Kripto varlıklar değer görecek bir trend olduğunu düşünüyorum.”

Kinea’nın yatırımı ülke içinde biraz da şaşkınlıkla karşılandı. Birçok kurumsal şirket Bitcoin’i tercih ederken Kinea’nın Ethereum kararı kimine göre sürpriz oldu. Bu konuya da değinen Marco Aurelio Freire şunları aktardı:

“Yatırımcılar sadece kripto para birimi olarak Bitcoin’i tanıyor. Ancak piyasada Bitcoin’den daha fazlası var.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin