Brave Browser, yerleşik kripto cüzdan hizmetini başlatıyor
Brave Browser, yerleşik kripto cüzdan hizmetini başlatıyor

Brave Browser, 20 ülkede daha gizlilik odaklı reklamları desteklemeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para destekli Brave tarayıcısı, kullanıcıların yeni bir güncelleme ile 20 ülkede daha Basic Attention Token (BAT) kazanmalarını sağlayan gizlilik odaklı reklamlarını etkinleştirdi.

GitHub sayfasına göre, Brave’in v0.70 sürümü, çeşitli gizlilikle ilgili özellikler için birkaç düzeltme ve geliştirilmiş destek ile Brave Ads programının 20 yeni ülkeye yayılmasıyla birlikte bir dizi iyileştirme içeriyor.

Tarayıcının GitHub sayfalarına göre, bu ülkeler arasında, Avusturya, İsviçre, Danimarka ve İtalya gibi Avrupa ülkeleri ile Venezuela ve Arjantin gibi kripto para kullanımından yararlanabileceğine inanılan ekonomik krizlerle mücadele eden bölgeler yer alıyor.

Brave, kripto para dostu ülkeleri de listeye dahil etti

2017 yılının nisan ayında Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden Singapur, Güney Kore ve Japonya da listeye dahil edildi. Tarayıcının reklamları ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde zaten mevcuttu.

Bu yılın başlarında Brave’in reklamlarını alan Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda, varsayılan arama motorlarının tarayıcıda DuckDuckGo’ya dönüştüğünü gördü. DuckDuckGo, kullanıcılarının gizliliğini savunan Google’ın gizlilik merkezli bir alternatifi.

Reklamların uygun olduğu bölgelerdeki Brave kullanıcılar, reklamverenlerden yerel Basic Attention Token ile bildirim almaları için ödüllendirilir, gelirin yaklaşık yüzde 70’i kullanıcılara gider. Reklamlar bu yılın başlarında Google’ın Android işletim sistemine de eklendi.

CNET’e göre, Brave’in masaüstü sürümünde reklam kampanyaları düzenleyen 71 reklamverenden, ortalama tıklama oranı yüzde 22 ve tıklamaların yüzde 28’inde kullanıcıların reklamverenlerin web sitelerinde 10 saniye veya daha fazla zaman harcadığını gösteriyor.

Brave’in geliştiricisi ve Mozilla’nın eski CEO’su Brendan Eich, gelecekte tarayıcının gizlilik odaklı reklam sisteminin diğer tarayıcılara yayılabileceğini belirtti. Tarayıcının özellikleri büyümeye devam etmesine yardımcı oldu ve bu ayın başlarında aylık 8 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olduğu ortaya çıktı.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin