Dev banka çöküşü umursamıyor! Bomba Bitcoin tahmini
Dev banka çöküşü umursamıyor! Bomba Bitcoin tahmini

Dev banka çöküşü umursamıyor! Bomba Bitcoin tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En iyi yatırım bankası Goldman Sachs, Bitcoin’in altın ile arasındaki boşluğu kapatmasını bekliyor. Banka, dijital varlığın bunu başarması durumunda fiyatların ilk kez altı rakama ulaşacağını düşünüyor.

Goldman Sachs FX ve EM Stratejisi başkanı Zach Pandle, Bitcoin’in altının pazar payından bir pay aldığında 100.000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Zach Pandle, Bitcoin‘in dalgalanmaya göre ayarlanmış piyasa değerinin 700 milyar doların altında olduğunu ve bunun altın ile arasındaki “değer deposu piyasasının” sadece %20’si olduğunu belirtti.

Bu sonuca, yatırıma açık mevcut altının değerinin 2.6 trilyon dolar civarında olduğunu savunarak ulaştı. Yönetici, Bitcoin’in bu piyasadaki payı “varsayımsal olarak” en az %50’ye yükselirse, BTC’nin 5 yıl içinde 100.000 doların üzerinde fiyatlar kaydedebileceğini iddia ediyor. Hipotezi tahmine göre giderse, Bitcoin’in her yıl %18’lik bir bileşik getiri kaydedeceği anlamına gelir.

Altın, son 12 ayda yatırımcılara etkileyici getiriler sağlamadı ve birçok yatırımcıyı diğer varlık sınıflarına bakmaya sevk etti. Goldman Sachs, altının 2021 yılında sadece %4’lük bir kazanç kaydettiğini ve listede son sırada yer aldığını kaydetti. Diğer taraftan yatırım bankası, Bitcoin’in yıl boyunca %60’lık bir kazançla listenin başında geldiğini kaydetti. Bitcoin’in piyasa değeri, yılın başından bu yana gösterdiği performans sayesinde şu anda 789 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Varlık, son gündeki işlem hacimleri %24 düşüşle 41.979 dolardan işlem görüyor.

bitcoin

Altının performansı Bitcoin’e kıyasla düşük kaldı!

Altın, geçmişte enflasyondan etkilenmeyen bir güvenli liman varlığı olarak ün yapmıştı.

Piyasa stratejisti David Jones şunları söyledi:

“Bununla birlikte, 2021 metrikleri, gelişen borsa ve kripto para birimleri arasında kimsenin olmadığı bir yerde sıkışıp kaldığı için yatırımcılar için çekiciliğinin azaldığını gösteriyor.”

Kötü performansının bir başka nedeni de altının yatırımcılar için eskisi kadar popüler olmamasıdır. Quilter Cheviot’ta yönetici olan Mark Leale’e göre, piyasa merkez bankacılarının enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmasını bekliyor. Eğer haklılarsa, altın herhangi bir getiri sağlamadığı için mücadele edebilir. Bununla birlikte, altını, enflasyona karşı bir korunma olarak gören Peter Schiff gibi destekçileri de bulunuyor. Kripto para birimlerinin altının son 5 yüzyıldaki siciliyle eşleşemeyeceğini ve dijital varlıkların uzun vadede test edilmediğini savunuyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin