featured

Analistler uyardı: Boğa piyasasından önce bu 2 kripto para birimine dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Devam eden kripto kışı, sabırlı yatırımcılar için bir satın alma fırsatı yaratıyor.

Birkaç trend, dijital varlıkları daha yaygın hâle getirmek için bir araya geldiğinden kripto piyasası pandemi sırasında fırladı. Sosyal mesafe ve teşvik kontrolleri, yatırımcılara fazladan zaman ve para bıraktı. PayPal gibi fintech’ler, yaygın olarak benimsenen dijital cüzdanlara kripto desteği ekledi.  Shiba Inu ve Dogecoin gibi meme coin’ler birkaç ay içinde dudak uçuklatan değerler kazandı.

Ancak, işler bir noktada tersine döndü. Bu yıl, yükselen enflasyon birçok yatırımcının riskli varlıklarla yollarını ayırmasına neden olduğu için kripto piyasası keskin bir şekilde düşüş yaşadı. Bu durum, kaldıraçlı pozisyonların tasfiyesine yol açtı. Bu da piyasa çöküşünün hızlanmasına neden oldu. Terra blockchain’inin çöküşü ve Celsius, Voyager Digital ve Three Arrows Capital gibi kripto firmalarının iflas başvuruları da kaosa katkıda bulundu.

Bununla birlikte, yatırımcılar tek bir gerçekle teselli bulabilirler: Kripto piyasası geçmişteki her krizden kurtuldu ve bu sefer de böyle olacağına inanmamak için hiçbir sebep yok. Dolayısıyla boğa piyasasının yolda olduğu söylenebilir.

Bunu akılda tutarak, yatırımcıların kesinlikle satın alması ve uzak durması önerilen iki kripto para birimi var.

Shiba Inu:

Shiba Inu geliştirici topluluğu, yeni kullanım durumları ve yakma projeleri ile meme coin’in değerini artırmak için çok çalışıyor. Shiboshiler olarak bilinen 10,000 Shiba Inu NFT koleksiyonu geçen ekim ayında yayına girdi ve yalnızca 35 dakikada tükendi. Shiba Inu metaverse, haziran ayında piyasaya sürüldü. Böylece yatırımcıların, yanan token’lar karşılığında yeniden adlandırılabilecek dijital arazileri satın almalarına izin verdi.

kripto para SHIB

Daha yakın zamanlarda geliştirici topluluğu, Shiboshi NFT’lerini içerecek yeni bir Shiba Inu temalı oyun olan Shiba Eternity’yi tanıttı. Önümüzdeki aylarda, bir layer-2 ölçeklendirme çözümünün (Shibarium) piyasaya sürülmesi, verimi hızlandırmak ve işlem ücretlerini azaltmak için Shiba Inu işlemlerini Ethereum blockchain’inden çıkaracak. Özellikle bu yükseltme, fiyat için iyi bir katalizör görevi görebilir.

Toplu olarak, bu projeler oldukça fazla ses getirdi. Aslında, Shiba Inu geçen ay %45 ve geçen yıl %80’den fazla artış kaydetti. Ancak Shiba Inu’nun sadece Ethereum tabanlı bir meme coin olduğu gerçeği devam ediyor. Merkezi olmayan uygulamalar (dApp’ler) ve merkezi olmayan finans (DeFi) hizmetlerinden oluşan kendi ekosistemini hiçbir zaman desteklemeyecektir ve Ethereum tabanlı dApp’ler ve DeFi hizmetlerine geniş çapta dahil edilmemiştir.

Bununla birlikte en endişe verici sorun, yakma projelerini çevreleyen propagandadır. Konsept basit: 589 trilyon Shiba Inu token’ı var ve bu arzın bir kısmını yok etmek, kalan token’ların değerini artıracaktır. Ama bu yatırım tezinde büyük bir sorun var. Bu da insanların kelimenin tam anlamıyla parayı çöpe atacağı fikrine bağlı olması.

Tüm bu nedenlerden dolayı, analistlerin çoğuyatırımcıların bu kripto para biriminden kaçınması gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin:

Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, diğer dijital varlıklardan temel olarak farklıdır. Şimdiye kadar gerçekten yaratılmış ilk sınırlı olan kriptoydu. Bugün Bitcoin, 458 milyar dolarlık piyasa değeri, tüm kripto piyasası değerinin %40’ını oluşturmaktadır.

Bu popülerlik aynı zamanda binlerce madenciyi platforma taşıdı ve diğer tüm blockchain’lerden çok daha yüksek bir hash oranıyla sonuçlandı. Bu, Bitcoin’i piyasadaki en merkezi olmayan ve en güvenli kripto para birimi yapar. Bu değer önerisi doğal olarak kurumsal yatırımcıların dikkatini çekti.

Bu ayın başlarında, BlackRock (dünyanın en büyük varlık yöneticisi) ABD kurumsal müşterileri için bir Bitcoin özel bir hamle yaptı ve Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi büyük bankalar da benzer hamleler yaptı. Bu amaçla Fidelity verilerine göre Bitcoin, kurumsal yatırımcılar arasında en popüler dijital varlıktır. Bu özellikle dikkate değer bir veri. Çünkü kurumsal yatırımcılar yönetim altındaki 100 trilyon dolardan fazla varlığı kontrol ediyor.

Bu da yatırım tezini netleştiriyor. Bitcoin sınırlı bir varlıktır, yani fiyatı taleple birlikte artacaktır. Perakende ve kurumsal yatırımcılar arasındaki popülaritesi göz önüne alındığında, dünya daha dijital hâle geldikçe Bitcoin talebinin artacağına inanmak için iyi bir neden var. Bu nedenle riske toleranslı yatırımcılar bu kripto para birimini satın almayı düşünmelidir.

TheMotleyFool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin