Blockchain ABD serbest iş pazarında en hızlı büyüyen beceri
Blockchain ABD serbest iş pazarında en hızlı büyüyen beceri

ABD serbest iş pazarında en hızlı büyüyen beceri Blockchain oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel serbest zamanlı iş bulma sitesi Upwork tarafından en son çeyreklik becerileri endeksi, ikinci çeyrekte Amerika Birleşik Devletleri’nde en hızlı büyüyen becerinin Blockchain olduğunu gösteriyor. Blockchain ABD serbest iş pazarında en hızlı büyüyen beceri oluyor.

Upwork‘ün 2018 ikinci çeyrek yetenek indeksine göre, Blockchain bu durumu dünyanın en büyük serbest platformlarından birinde listelenen 5.000’den fazla beceriyi yenerek gerçekleştirdi.

ABD serbest iş pazarına Blockchain, en hızlı büyüyen beceri olarak damga vurdu

En son yayınlanan Upwork becerileri indeksine göre, Blockchain ile ilgili becerilere sahip yeteneklere yönelik talep, herhangi bir duraklama belirtisi göstermiyor.

Ek olarak, Google tarafından geliştirilen ve Blockchain uygulamaları oluşturmak için kullanılabilecek bir programlama dili olan Go, dağıtılmış defter teknolojisinin artan alaka düzeyini vurgulayan ilk 20 listesinde de yer aldı.

Bir bakışta ikinci çeyrek

Başarı, 2018’in ilk çeyreğinin tekrarıydı. Blockchain, dünyanın en büyük ekonomisinde ilk kez en hızlı büyüyen yetenek olarak ortaya çıktı. Geçen yıldan beri Blockchain ile ilgili beceriler dört haneli bir büyüme yaşadı.

Upwork, şöyle söylüyor:

Yılın son çeyreğinde yıllık büyüme oranı, son dört çeyrekte yüzde 2’yi aştı. İikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 3.500’den fazla artış yaşadı.

Upwork üzerinde yayınlanan mevcut Blockchain ile ilgili işlerden bazıları, Solidity (Ethereum akıllı sözleşmeler yazmak için sözleşmeye yönelik bir programlama dili) ve Node.js  gibi çeşitli dillerde  tecrübe kazanmış sistem mühendisleri ve geliştiricileri içeriyor.

C++ konusunda yetkin olan programcılar (kodlama, Bitcoin’in en yaygın kullanılan istemcisi olan Bitcoin çekirdeğinde kullanılan dil) ayrıca aranıyor. Sektördeki diğer yaygın işler arasında Telegram topluluk yöneticileri ve yazarları bulunmaktadır.

Boğa görünümü

Upwork becerileri indeksi, Blockchain sektörünün hızlı bir büyüme yaşadığı bir zamanda piyasaya sürüldü. KPMG muhasebe firması kısa bir süre önce, Blockchain şirketlerine yatırımcı ilgisinin geçen yıla kıyasla önemli ölçüde arttığını gösteren bir rapor yayınladı. Raporda, ABD’nin yatırımcıların artan ilgi gösterdiği canlı bir Blockchain sektörüne sahip olduğu belirtildi.

Dört büyük muhasebe firması tarafından hazırlanan rapor şöyle diyor:

Blockchain, 2018 birinci ve ikinci çeyrekte  yatırımcılardan önemli ölçüde ilgi çekmeye devam etti. Ancak yatırımlar tipik olarak daha yeni pazar girişimlerine değil, ek fon turları elde etmek isteyen daha deneyimli şirketlere ve konsorsiyumlara odaklanmıştı. ABD özellikle Blockchain açısından, yılın ilk yarısında toplam yatırımla birlikte 2017 yılında görülen toplamı geçmiştir.

Blockchain yetenekleri için daha fazla talep

KPMG raporu, Blockchain sektörüne yatırılan toplam miktarın bu yılın ilk yarısında 2017’nin tamamında alana yatırılan toplam tutarı aştığını belirtti. Bu durum, yatırımlardaki artışa yol açtı. Blockchain ile ilgili becerilere olan talep ve bu sektörün büyüme yörüngesini sürdürmesi halinde bunun devam etmesi muhtemeldir. Örneğin, veri analitiği şirketi IHS Markit’e göre, küresel Blockchain işlem hacminin, geçen yıl kaydedilen 2,5 milyar dolarlık bir rakamdan 2030 yılında 2 trilyon ABD dolarına yükselmesi bekleniyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin