Bitcoin'in trend göstergesi 'aşırı alım' bölgesinde! Ne anlama geliyor?
Bitcoin'in trend göstergesi 'aşırı alım' bölgesinde! Ne anlama geliyor?

Bitcoin’in trend göstergesi ‘aşırı alım’ bölgesinde! Ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, Bitcoin NVT Golden Cross’un hâlâ “aşırı alım” bölgesinde olduğunu gösteriyor, bu da kripto para birimi için daha fazla dalgalanma olabileceğine işaret ediyor.

Bitcoin NVT Golden Cross yüksek değerde olmaya devam ediyor

Bir kripto analistinin işaret ettiği gibi, uzun vadeli BTC sahipleri kripto paralarını son zamanlarda hareket ettiriyor. “NVT oranı”, Bitcoin piyasa değeri ile zincirdeki işlem hacmi (her ikisi de ABD doları cinsinden) arasındaki oranı ölçen bir göstergedir. Bu metriğin bize söylediği şey, kripto para biriminin değerinin (piyasa değeri) kripto paralarla işlem yapma yeteneğiyle (hacim) karşılaştırılabilir olup olmadığıdır.

Metriğin değeri yüksek olduğunda, işlem hacimleri piyasa değerine kıyasla düşük olduğu için BTC’nin şu anda aşırı değerlendiği anlamına gelir. Öte yandan, düşük değerler, kriptonun şu anda değerinin altında olabileceği anlamına gelir.

“NVT Golden Cross”, metrikteki zirveleri ve dipleri belirlemek için NVT oranının uzun vadeli (30 günlük MA) ve kısa vadeli (10 günlük MA) trendlerini karşılaştıran bir göstergedir. Şimdi, son birkaç yılda NVT Golden Cross’taki eğilimi gösteren bir tablo:

Bitcoin NVT Golden Cross

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, miktar, Bitcoin NVT Golden Cross’ta “aşırı alım” ve “aşırı satış” bölgelerini işaretledi. Bu metrik 2,2’den büyük bir değere sahip olduğunda, kriptonun şu anda aşırı fiyatlanmış olabileceği anlamına gelir. Grafikte gösterildiği gibi, gösterge bu bölgedeyken kripto para genellikle düşüş eğilimi gözlemledi.

BTC NVT Golden Cross’un -1,6’dan düşük değerlere sahip olduğu bölgede “düşük fiyatlanmış” durum oluşur. Tabloda ayrıca, uzun vadeli sahiplerin şu anda satış yapıp yapmadığını bize söyleyen bir gösterge olan “arz ayarlı durgunluk” grafiği de var.

Görünüşe göre LTH’ler son zamanlarda büyük ölçüde satışa katılıyor. Bu metrik, son haftalarda da yükselen NVT Golden Cross üzerinde etkili oluyor. Gösterge şu anda aşırı alım bölgesinde, bu da Bitcoin’in yakında düşüş eğilimi görebileceğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatı

Bu yazının yazıldığı an itibariyle, Bitcoin fiyatı 17 bin dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay boyunca, dijital varlık %1 değer kazandı. Aşağıdaki tablo, son beş gün içinde Bitcoin fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Bitcoin Price Chart

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin