featured

Bu veriler, Bitcoin’in büyük boğa koşusuna hazır olduğunu gösteriyor! Ne zaman başlayacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son makroekonomik sıkıntıların ortasında Bitcoin, yatırımcıları için neredeyse ürkütücü olan sessiz bir duruş sergiledi. Bununla birlikte, hash oranı ve birikimi artıyor. Bu, piyasa liderinin fiyatı için ne anlama gelebilir?

Bitcoin, Eylül ortasındaki fiyat düşüşünden bu yana 18,800 dolar ile 20,200 dolar arasında dar bir aralıkta konsolide oluyor. Kripto para gibi değişken piyasalarda, benzer sakin konsolidasyon dönemleri nadirdir.

Son Glassnode verileri, mevcut BTC fiyat hareketinin hem Kasım 2018 öncesi hem de Mart 2019 rallisi öncesi benzer olduğunu gösteriyor. Fiyat düşüşlerine rağmen, madencilik ve birikim istatistikleri gelişiyor. Bunun ağın sağlığı için ne anlama geldiğine bakalım.

Bitcoin hash oranı yeni ATH yapıyor

Geçen hafta, Bitcoin hash oranı saniyede 242 exahash ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin grafik

Aşağıdaki grafikte Bitcoin’in daha uzun vadeli, daha yavaş hash şeridinin bir kez daha daha hızlı şerit tarafından geçildiğini görebiliriz. Bu da Ağustos ayının sonlarında madencilik koşullarının iyileştiğini gösterir. Bu süre zarfında fiyatta büyük bir artış görülmediğinden, hash oranındaki artışın nedeni büyük olasılıkla daha verimli madencilik donanımı ve genel olarak daha fazla madencilik teçhizatının çalışmasıydı.

Tarihsel olarak bu durum, fiyat artışlarından önce gelir. Daha önce, hash oranı düştüğünde ve ardından toparlandığında, BTC fiyatında büyük dipler yapıldı.

Fiyat dipte mi?

Hash oranı dışında, BTC birikim seviyeleri de 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. CryptoQuant verileri, 6 aylık ve daha eski Bitcoin’lerin gerçekleşen sınırın %74’ünü oluşturduğunu gösteriyor. 2019 ve 2015 diplerinde bu değer sırasıyla %70 ve %77 idi.

Son olarak, bu döngüde ilk kez kayıptaki arz yüzdesi %50 seviyesine ulaştı.

CryptoQuant verileri, önceki döngüler sırasında fiyatın diplerinin normal olarak kayıp arz yüzdesi %50 veya daha fazlaya ulaştığında meydana geldiğini göstermektedir.

Mevcut veriler günlük grafikte %52, haftalık (7DMA) %50,4 ve aylık (30DMA) %48 ile en yüksek kayıp yüzdesini gösteriyor.

Oldukça az sayıda ölçüm, BTC’nin dibe yakın olması gerektiğini öne sürse de, genel momentum muhtemelen makroekonomik koşullara, Nasdaq ve S&P 500 ile korelasyonuna bağlı olacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin