featured

Bitcoin’de kritik metrik önemli eşiği aştı: Anlamını anlatıyoruz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madencilik yoluyla çıkarılabilecek sadece iki milyon Bitcoin kaldı. Ağın madencilik zorluğu da 28.587 trilyon ile tüm zamanların en yüksek seviyesine dokunarak bu önemli eşiğe karşılık verdi. Özellikle, BTC madencileri bu Cuma arzdaki 19. milyonuncu BTC’yi piyasaya sürdü.

Blockchain.com’un verilerine göre, ağ şu anda hash oranında saniyede yaklaşık 201.84 exahash (EH/s) talep ediyor.

Bitcoin’in hash oranı, ağ zorluğuyla birlikte sürekli olarak yükseliyor. TheCoinRise’ın bildirdiği gibi, hash oranı 13 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248.11 EH/s’ye yükseldi. Daha yüksek bir hash oranı, çift harcama saldırılarına karşı daha fazla güvenlik anlamına geliyor.

Bitcoin zorluğu düşüyor

BTC ağ zorluğu, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan yaklaşık bir ay önce, 4 Mart’ta 27.96 trilyondan 27.55 trilyona hafifçe geriledi ve ardından Çarşamba gününe kadar 27.45 trilyona düştü. Ondan önce, Bitcoin ağı Temmuz 2021’den bu yana istikrarlı bir şekilde yükseliyordu.

BTC ağının, gelişen topluluğu desteklediği için daha da güçlenmesi bekleniyor, ödül olarak madenciliği yapılabilecek yalnızca 2 milyon BTC kaldı. Bilhassa, 2019 yılında, 18 milyonuncu Bitcoin çıkarılmıştı.

Bitcoin yarılanması gibi faktörler nedeniyle, kalan 2 milyon BTC’nin (toplam 21 milyon arzdan) 2140 yılına kadar çıkarılacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl Aralık ayında bildirdiğimiz gibi, toplam arzın %90’ı (21 milyon) o zaman zaten çıkarılmıştı.

King token şu anda son yedi gün içinde %2,4 düşüşle 46.000 dolar bölgesinde oturuyor.

thecoinrise


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin