Bitcoin'de dip görüldü mü? Yoksa yeni bir düşüş beklemeli miyiz? SOPR metriği cevabı veriyor
Bitcoin'de dip görüldü mü? Yoksa yeni bir düşüş beklemeli miyiz? SOPR metriği cevabı veriyor

Bitcoin’de dip görüldü mü? Yoksa yeni bir düşüş beklemeli miyiz? SOPR metriği cevabı veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bugün 44 bin doların üzerine çıkarak rallisine devam etti. Çoğu kişi 33 bin doların dip olup olmadığını merak ediyor. SOPR verilerinin bu konuda söylediklerine bir bakalım.

Bir CryptoQuant gönderisinde bir analist tarafından açıklandığı gibi, mevcut BTC SOPR modeli, geçen yılın Temmuz ayındaki dip formasyon etrafındakine benzer görünüyor.

SOPR nedir?

“Harcanan Çıktı Kâr Oranı” (veya kısaca SOPR), yatırımcıların şu anda kârda mı yoksa zararda mı satış yaptığını söyleyen bir Blockchain göstergesidir.

Metrik, en son hangi fiyattan hareket ettiğini görmek için zincirde satılan her bir kripto paranın geçmişini kontrol ederek çalışır. Önceki Bitcoin fiyatı mevcut fiyattan düşükse, kripto paranın kârlı satıldığı kabul edilir.

SOPR’nin 1’den büyük değerleri olduğunda yatırımcıların ortalama olarak kârla satış yaptıkları anlamına gelir. Öte yandan, göstergenin eşiğin altındaki değerleri, yatırımcıların bu dönemde genel olarak zarara satış yaptığını ifade eder.

Bu Bitcoin göstergesindeki geçen yılki eğilimi gösteren bir grafiği aşağıda görebilirsiniz:

Bitcoin SOPR

Yukarıda da görebileceğiniz gibi Bitcoin SOPR göstergesinin iki versiyonu için ayrı grafikler var. Bunlar, kısa vadeli (STH) SOPR ve uzun vadeli (LTH) SOPR.

Grafiğe bakıldığında, STH SOPR bir süredir 1’in altında gibi görünüyor, ancak şimdi tekrar yeşile dönmeye başladı. Ayrıca LTH SOPR’de son zamanlarda büyük bir artış oldu.

Quant, iki metriğin bu eğiliminin Mayıs-Temmuz 2021 ayı döneminde olanlara benzer göründüğüne dikkat çekti. Dip oluşumu o zaman gerçekleşti, yani burada herhangi bir örüntü varsa, dip şimdi de gerçekleşmiş olabilir.

Ancak analist, bu seferki büyük LTH SOPR artışının ardındaki nedenin, çok sayıda atıl kripto paranın taşındığı Bitfinex hackinden kaynaklandığını da belirtiyor. Öte yandan, en son bir ayı tuzağı yüzünden oldu. Bunun bu sefer yanlış bir sinyal olup olmadığı görülecek.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin