Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?
Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?

En son Kasım’daki ATH’de görülmüştü: Bitcoin’de baraj kapakları açılıyor mu? Bomba indikatör görüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, aylardır aşamadığı 45.000 dolar direncinin nihayet üstüne çıktı ve piyasaya iyimserlik geldi. Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi 60’a ulaştı. Endeksteki bu nokta, en son Bitcoin’in Kasım ayındaki ATH’si sırasında görülmüştü.

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi nedir?

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, bir yazılım platformu olan Alternative.me tarafından başlatılan, kripto piyasası duyarlılığının genel bir ölçüsüdür. Gösterge sepeti, Bitcoin’in fiyat oynaklığını, piyasa momentumunu, ticaret hacmini, Twitter etkileşimlerini, anketleri, Bitcoin hakimiyetini ve Google arama trendlerini içerir.

Endeks, 50 nötr olmak üzere 0 (aşırı korku) ile 100 (aşırı açgözlülük) arasında ölçülür. Veri Kasım’dan bugüne kadar 60’ın oldukça altındaydı ve son 4 ay içinde yalnızca Şubat ve Mart aylarında birkaç defa 50’nin üzerine çıktı.

3 Ocak’tan bu yana ilk kez 47.000 dolara dönen Bitcoin fiyatı, piyasadaki iyimserliği artırdı ve endeks bu sebeple yükselişte.

Fiyattaki pompalanmanın ardından analistler, piyasanın coşkusunu destekliyor. Blockware’de Lider Insights analisti Will Clemente, fiyatın 3 Aralık’tan bu yana ilk kez, son 155 gün içinde kripto paraların satın alındığı ortalama fiyatı aştığını belirtti.

Diğer analist Willy Woo da aynı şeye inanıyor. Bitcoin için “temel satın alma baskısının” boğa piyasası bölgesine döndüğünü iddia ediyor.

Bitcoin neden yükseldi? Tek sebebi Terra mı?

Sabit paralar için merkezsiz finans Blockchain olarak faaliyet gösteren Terra, kısa süre önce TerraUSD’yi destekleyen teminatı LUNA yerine Bitcoin’e kaydırmaya karar verdi.

Bu nedenle projenin arkasındaki ekip, rezervlerine koymak için her gün binlerce Bitcoin satın alıyor ve borsalardaki mevcut arzı daraltıyor. Bu da daha yüksek fiyatlara yol açıyor.

Terra şu anda yaklaşık 1 milyar dolarlık Bitcoin’e sahip ve bu miktarı 9 milyar dolara çıkarmak istiyorlar. Planı takip ederlerse, bu Terra’yı MicroStrategy’den daha büyük bir Bitcoin sahibi yapacak.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin