featured

Bitcoin yeniden 40,000 dolar seviyesinde! Analistler ne diyor, sıradaki hareket ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası son birkaç haftadır bazı aksiliklerle mücadele etmek zorunda kaldı. Piyasa lideri olan Bitcoin, piyasadaki genel hissiyattan olumsuz yönde etkilendi ve büyük oranlarda değer kaybetti. Mart ayının sonunda 2022 yılının en yüksek seviyesi olan 49,000 dolarlık zirvesinin ardından istikrarlı bir şekilde düşüş yaşadı. Bu yüzden, yatırımcılar da oldukça kararsız ve çekingen davranmaya meyilli oldu.

Bitcoin 49,000 dolar seviyesindeki zirvenin ardından yaşadığı düşüş ile mart ayını 46,000 dolar civarında kapattı. Ancak mart ayında düşüş hareketleri sona ermedi ve istikrarlı bir şekilde düşmeye devam etti. Bu düşüş sonucunda yatırımcıların piyasaya dair olan umutları azaldı.

Bitcoin, kripto pazarındaki zorluklarla mücadele etmeye çalışıyor

BTC, geçtiğimiz hafta %7,14 oranında bir değer kaybı yaşarken son 24 saatte ise %2,52 oranında bir düşüş kaydetti. Piyasa lideri bu yazının yazıldığı sırada 40,633 dolardan işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki en büyük token olan Bitcoin, 11 Nisan tarihinde 40,000 dolardaki destek noktasını aşağı yönlü kırdı ve 39,300 seviyesine kadar düştü. Bu da mart ayının ortasından bu yana en düşük seviye oldu. Düşüşü yaşadığı günü 39,500 dolar ile kapatan BTC, ertesi gün yeniden 40,000 doların üzerine çıkmayı başardı. O zamandan beri ise 39,000 dolar ile 40,000 dolar arasında dalgalanıyordu.

Bitcoin

Kripto para piyasasındaki duyarlılığı ölçmek için kullanılan göstergelerden bir tanesi Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI)’dir. Bu yazının yazıldığı sırada 22 değerini gösteren Korku ve Açgözlülük Endeksi (FGI) “aşırı korku” bölgesinde bulunuyor.

Bazı analistler oldukça emin

BTC’nin ve buna bağlı olarak tüm kripto para birimlerinin karşılaştıkları zorluklara rağmen, bazı analistler piyasanın beklediğimizden daha kısa sürede önemli bir toparlanma yapacağını tahmin ediyor.

Kısa vadeli yatırımcılar teslim olurken, çoğu uzun vadeli yatırımcılar mevcut düşük fiyatlardan yararlanarak daha fazla BTC satın aldılar.  Blockware Solutions Öngörüleri Analisti olan Will Clemente, kısa süre önce BTC’nin blockchain veri sağlayıcısı Glassnode’dan gelen verilere dayanarak “ağır fırsat bölgesine” girdiğini tweetledi.

Ayrıca, bunun BTC’nin bu bölgede bulunduğu en uzun süre olduğunu ve varlığın geri dönüş yapma olasılığının her zamankinden daha yüksek olduğunu ima ettiğini belirtti.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin