Kırmızı balina alarmı, Bitcoin fiyatı için ne anlatıyor?
Kırmızı balina alarmı, Bitcoin fiyatı için ne anlatıyor?

Bitcoin yatırımcıları dikkat: “Kırmızı balina alarmı!” Çöküş mü geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Borsaların aylardır düşüşte olan Bitcoin rezervleri, son zamanlarda ani keskin bir artış gösterdi. Peki bu veri nasıl yorumlanmalı?

CryptoQuant tarafından aktarılan sayılara göre Blockchain verileri, borsalardaki BTC rezervlerinin son birkaç hafta içinde arttığını gözler önüne seriyor.

Borsaların Bitcoin rezervi nedir, nasıl yorumlanır?

Borsaların Bitcoin rezervi, belirli bir zamanda tüm borsaların cüzdanlarında depolanan toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir.

Metriğin değeri düşerse, yatırımcılar kripto paralarını borsalardan alıyor demektir. Yatırımcılar, fiyatın daha da artacağına inandıkları için BTC’lerini biriktirmek için çekebilirler. Sonuç olarak, bu eğilim kripto için yükseliş anlamına gelebilir.

Öte yandan, göstergenin değeri artarsa, yatırımcılar Bitcoin’lerini, muhtemelen fiat para olarak çekmek veya altcoin satın almak için borsalara aktardıkları anlamına gelir. Böyle bir eğilim, kripto para için düşüş eğilimi gösterebilir.

Şimdi borsaların Bitcoin rezervlerindeki son birkaç aydaki eğilimi gösteren grafiğe bakalım:

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi, borsaların BTC rezervleri bir süredir düşüyor. Ancak son birkaç günde göstergenin değeri ani bir artış gösterdi.

Rezervdeki bu artış, yalnızca dün ve bugün borsalara yatırılan yaklaşık 39 bin BTC’ye tekabül ediyor.

Balinalar harekete geçmiş olabilir

Böyle keskin bir eğilim genellikle balina aktivitesinin bir göstergesi olabiliyor. Bitcoin fiyatı son zamanlarda düştü, bu nedenle bazı kurumsal yatırımcıların piyasadan çekilmeye hazırlanmaları mümkün.

Bu gerçekten balina hamlesinin bir işaretiyse, BTC fiyatının görünümü en azından yakın gelecekte düşüş gösterebilir.

Bu haber yazılırken Bitcoin fiyatı son yedi gün içinde %2 düşüşle 56,4 bin dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay, kripto para birimi %8 değer kaybetti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde BTC fiyatındaki eğilimi gösteriyor.

Bir hafta kadar önce Bitcoin, Omicron varyantından kaynaklanan endişenin tetiklediği bir çöküş yaşadı. Kripto paranın fiyatı 53 bin dolara kadar düştü, ancak birkaç gün önce kayıplarını tamamen toparladı.

O günden beri BTC çoğunlukla yatay bir seyir izledi. Kripto paranın bu konsolidasyondan hangi yönde kopabileceği şu anda belli değil, ancak borsa rezervi bize bir işaret veriyorsa BTC yakında düşüş eğilimi ile karşı karşıya kalabilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin