Bitcoin ve Ethereum'da son durum: Varlıklarda bu seviyelere kadar teknik engel yok!
Bitcoin ve Ethereum'da son durum: Varlıklarda bu seviyelere kadar teknik engel yok!

Bitcoin ve Ethereum’da son durum: Varlıklarda bu seviyelere kadar teknik engel yok!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, son 24 saatte %7,4 artarak 24.600 dolara yükseldi. Dikkat çeken şey hareketin büyüklüğü değil, daha çok önceki yerel zirvelerin yeniden kazanılması oldu. Ethereum, aynı zaman diliminde %13 kazançla 1.900 dolara yükseldi. En iyi altcoinler BNB ve Solana sırasıyla %4,7 ve %13,7 artış sağladı. CoinMarketCap’e göre kripto piyasasının toplam kapitalizasyonu bir gecede %7,4 artarak 1.16 trilyon dolara yükseldi.

Bitcoin’de sıradaki hedef neresi?

Bitcoin Çarşamba günü yükseldi ve ABD enflasyon verilerinin beklentinin altında gelmesi varlık fiyatları üzerindeki baskıyı azaltırken Fed’in para politikalarında yumuşamaya gideceği yönündeki spekülasyonları artırdı.

Perşembe sabahı, BTC, üç haftalık başarısız girişimlerin ardından 24 bin doların üzerinde bir zemin kazanmayı başardı ve hızla 24.5 bin dolarlık alana yükseldi. Bunlar, Bitcoin’in kelimenin tam anlamıyla düştüğü Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyeler. Lider kripto para birimi için 30 bin dolar seviyesine kadar önemli bir teknik engel yok.

Öte yandan, BTC, üst sınır şu anda 25.5 bin dolar ile ılımlı bir yükseliş eğilimi içinde hareket ediyor. Bu aralıkta hareket eden BTC için kısa vadeli hedef 30.000 dolar seviyesi gibi görünüyor.

Ethereum yükselişin tetikleyen faktör nedir?

Ethereum şu anda çok daha fazla canlanma gösteriyor. Proof-of-stake’e yakın bir geçiş beklentisi, önemli bir piyasa itici gücüdür. Sonuç olarak, ETH Haziran ayından bu yana tüm kayıplarını telafi ederek önceki konsolidasyon seviyelerine ulaştı.

Ether’in pazar hakimiyeti %19,9’a yükseldi. En popüler ikinci kripto para birimi 2017’den bu yana sürdürülebilir bir paya sahip değil, ancak geçen yıl Ether’in diğer projelerde kullanımının artması nedeniyle bu seviyelere doğru istikrarlı bir tırmanış gördük. ETH için bir sonraki önemli kilometre taşı, 200 günlük hareketli ortalamanın ve yılın başlarındaki düşüşlerin en düşük seviyelerinin yoğunlaştığı 2.300 dolarlık alan gibi görünüyor.

Ayrıca Bitcoin baskınlık endeksinin %40’a düştüğünü de belirtmek önemli. Geçtiğimiz beş yıl boyunca, bu işaretin altındaki bir düşüşü, ister boğa ister ayı piyasasında olalım, altcoinlerde agresif kâr alma izledi. Mevcut koşullarda bu, altcoinlerin yaklaşan çöküşü değil, BTC’nin büyümesinin hızlanması anlamına gelebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin