featured

Bitcoin ve Ethereum analizi: Piyasanın momentumu ne oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Diğer günlere nazaran kripto piyasası bugün daha durgun. Haftanın son iş günü geride kalırken, hafta sonuna doğru Bitcoin ve arkadaşları kritik bir kapanışa doğru ilerliyor. Pazar günü hem haftalık kapanış olacak hem de Pazartesi günü aylık kapanış gerçekleşecek.

İki günün kazançları bugün ise kendini yeniden bir düzeltmeye bıraktı gibi. Ancak bunun düzeltme olabilmesi için önemli destek seviyelerininde aktif olması gerekecek. Şimdi Bitcoin ve Ethereum analizine daha yakından göz atalım.

Bitcoin ve Ethereum analizi

Ethereum, kripto para piyasaları haftadaki erken kazanımların ardından düştüğü için Cuma günü 1.500 doların altına geriledi. BTC ise, 20.000 doların altında bir kırılmaya yaklaştığından, bugünkü seansta kırmızıdaydı. Genel olarak, küresel kripto piyasası değeri, yazı yazdığımız esnada %1,90 düştü.

Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum analizi için önceliğimiz piyasanın lideri. Bitcoin (BTC) fiyatı, yüksek teknoloji bileşenine sahip S&P 500 arasındaki bağlantı 0,73’e ulaştı. Teknoloji hisseleri ile arasındaki korelasyonun halen sürdüğünü görüyoruz.

BTC yükseliş hissiyatı azalmaya devam ederken, Cuma günü pek tat vermedi. Çarşamba günü büyük bir zirvenin ardından yavaş yavaş geri çekilen bir yapı oluşru.

Daha güçlü bir dolara ek olarak, göreceli güç endeksi (RSI) içinde kilit bir tavanın başarısız bir şekilde kırılmasının ardından momentum biraz değişti. 66.00 direncinin ötesine geçemediğinden, endeks önemli ölçüde geriye gitti. 

10 günlük (kırmızı) ve 25 günlük (mavi) hareketli ortalamalar da ilerlemelerini yavaşlatıyor gibi görünüyor ve bu da fiyatta daha fazla düşüşe neden olabilir.

Ethereum

Bitcoin ve Ethereum analizinde bu sefer Ethereum varlığına göz atacağız. Ethereum (ETH) bugünkü seansta 1.500 dolar bölgesini ayılara kaptırdı.

ETH/USD paritesi, 1.572.24$’lık yüksek bir işlemden 24 saatten kısa bir süre sonra gelen 1.493.87$’lık gün içi en düşük seviyesine geriledi.

Hafta başında göz dolduran 1.590 dolarlık kilit fiyat seviyesinden çıkmasından bu yana, ayılar yavaş yavaş piyasaya yeniden girmeye başladı. Bununla birlikte, BTC’den farklı olarak, Ethereum’daki hareketli ortalamaların momentumu daha yüksek kalmaya devam ediyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin