Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş alım fırsatı mı?

Bitcoin ve Ethereum: Yatırımcılar dipten alım yapmalı mı? Düşüş sürecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve Ethereum topu düşürdü. Piyasa, 19 Mayıs’da yaşanan düzeltmeyle benzer büyüklükte bir düzeltme yoğunluğuyla uyumlu bir düşüşe tanık oluyor. Şu anda uzun vadeli yükseliş yapısının kırıldığını söylemeye gerek yok. Uzun süredir, Bitcoin için olası yükseliş senaryolarını vurgulanıyor ancak hiçbiri beklendiği gibi sonuçlanmadı. Bu yazıda zincir üzerindeki yeni gelişmeleri inceleyeceğiz ve piyasada alım fırsatı olup olmadığını tahmin edeceğiz. Bitcoin ve Ethereum, yazı yazılırken sırasıyla %11 ve %8 düştü.

Bitcoin ilk zincir desteğini zorlukla tuttu

48 saatten daha kısa bir süre önce, Bitcoin 55 bin ila 60 bin dolar arasında bir aralıkta konsolide oluyordu. Bu aralığın önemi,  hareket eden 2,2 milyondan fazla BTC ile yüksek BTC kümesini içermesinden kaynaklanıyor.

Bununla birlikte, bu belirli aralık, kripto para tarafından pek tutulamadı ve grafikte 42.000 dolara kadar düştü. Kripto para şu anda bir sonraki destek aralığının (yani 48 bin – 50 bin dolar) altında kalıyor ve piyasa yapısı fiyatın henüz dibe vurmadığını gösteriyor.

Dün, 39.000 BTC’nin borsalara yeniden girdiği basında yer buldu ve o sırada gizli bir yükseliş anlatısı yayıldı. Şu anda bu anlatı tamamen geçersiz görünüyor, ancak spot döviz girişleri düşük kalmaya devam ediyor. Açıkçası, yükseliş anlatıları hala tanımlanabildiğinden, zincir içi temeller çelişkili kaldı, ancak fiyat çizelgeleri yeniden yapılandırılıyor ve bunda yükselişe dair bir şey yok.

Bitcoin ve Ethereum: Başka bir düşüş evresini karşılama zamanı geldi mi?

2021 yılının 4. çeyreğinin başlarındaki Bitcoin ve Ethereum tahminlerine göre, pazarın çoğunluğu 2021 bitmeden önce Bitcoin’in 100 bin dolara ve Ethereum’un 10 bin dolara yaklaşmasını bekliyordu. Bununla birlikte, şimdilik tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş olabiliriz ve mevcut düzeltme evresi muhtemelen kapsamlı bir düşüş aşamasına yol açacaktır.

Daha önceki grafiklerde, Bitcoin’in alt eğim desteğinden birkaç kez sıçradığını gözlemledik, ancak son günlerde de piyasa bunu yaşadı. Bu nedenle, uzun vadeli günlük Bitcoin grafiği de yükselen kanal modelini kırdı.

Ek olarak, BTC de son zamanlarda azalan bir kanalda salınıyordu ve her iki model arasında bir yükseliş sonucu olması gerekiyordu. Durum böyle değildi ve şimdi piyasa kendini ayıların insafına bırakıyor.

Ether için durum hemen hemen aynıydı. Varlık 26 Kasım’dan sonra ATH’sinden 100 dolar eksik olmasına rağmen, BTC’nin likidite çıkışı muhtemelen Ether’in düşüşüne yol açtı. Etherum önümüzdeki birkaç yıl içinde 4 bin 300 dolara kadar tekrar test edebilirken, muhtemelen gerici bir geri çekilme olacaktır.

Bitcoin ve Ethereum: Yatırımcılar dipten satın almalı mı?

İşte gerçekler. Bitcoin’in mevcut günlük düzeltme fitili, %22 ile 19 Mayıs’tan bu yana en büyük. Günlük kapanışa hala zaman var, ancak BTC’nin düzeltmesinin burada bir sonuca varması pek olası değil. Fiyat muhtemelen grafiklerde daha da düşecek ve yakın gelecekte 42 bin dolara kadar düzeltmeler olacak. Ethereum için, önümüzdeki birkaç hafta içinde 3 bin 200 dolara düşüşle benzer bir eğilim beklenebilir. Bu nedenle Bitcoin ve Ethereum almak için fiyatların biraz daha düşmesi beklenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin