Bitcoin ve diğerleri düşerken Terra'nın tokeni LUNA yükseliyor

Terra (LUNA), Bitcoin ve diğerleri düşerken yükseliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu hafta başlarındaki FED toplantısının ardından gerçekleşen kısa bir ralliden elde edilen kazançlar, küresel piyasalardaki düşüşün ardından silindi. Ancak Terra (LUNA) piyasaya meydan okuyarak yükseldi.

ABD ve Birleşik Krallık’taki mali düzenleyiciler bu hafta başlarında artan enflasyon endişelerini dizginlemek için önlemler alırken, kripto piyasaları Avrupa saatlerinin erken saatlerinde düşüş yaşadı.

Bitcoin, küresel teknoloji hisselerinde bir düşüş izledi ve Cuma günü Asya saatlerinde yaklaşık 1.000 dolar düştü. İngiltere Merkez Bankası’nın Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın tahvil alım programını daraltma kararının ardından Perşembe günü varlık satın alma programını sona erdirmeyi seçmesinin ardından duygular azaldı.  Asya borsa endeksleri düştü, Japonya’da Nikkei 225 Cuma günü %1,79 ve Shanghai SE Composite %1,16 oranında değer kaybederken, Nasdaq Composite endeksi Perşembe günü %2,47 düşüş kaydetti.

Genel piyasa düşüş eğilimindeyken Terra (LUNA) değer kazanıyor

Yüksek hızlı bir blok zinciri olan Terra’nın tokeni Terra (LUNA), 24 saatte %6 artışla kazanç sağlayan tek kripto para birimiydi. Cuma günü 64 dolara geri çekilmeden önce Perşembe günü 67 dolara yükseldi.

Kripto ödeme aracı Everest’in kurucusu Bod Reid, bir Telegram mesajında “Kripto para birimleri ve geleneksel piyasa, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli Merkez Bankalarının tahvil alımlarını ve COVID-19 pandemisinin başlangıcında tanıtılan diğer teşvikleri kısmalarına ilk tepki olarak bugün düşüşle işlem görüyor.” dedi.

Gelir arzusu arttığında yatırımcılar kripto piyasalarına döneceklerini söyledi. Reid, “Faiz oranlarının artmasıyla, yatırımcılar kripto paradan önce geleneksel yatırımlara daha elverişli olma eğiliminde olacaklar, ancak dijital para birimlerinin ve DeFi’nin sunduğu daha yüksek yatırım getirisi [yatırım getirisi] ile yeni oluşan varlık sınıfı uzun vadede kazanabilir.” dedi.

Terra (LUNA), fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 78 dolara iten tokenleri ‘yakmak’ için bir topluluk önerisini takiben Kasım ayından bu yana yükseliş trendinde kaldı. O zamandan beri daha geniş kripto pazarında bir düşüşü yansıttılar.

Teknik göstergeler LUNA’nın gücünü gösteriyor. LUNA, 21 günlük üstel hareketli ortalamasının üzerinde işlem görüyor. Fiyat değişikliklerinin büyüklüğünü ölçen bir momentum göstergesi olan göreceli güç endeksi (RSI) 53.30 ile olumlu bir seviyede kalıyor.

Terra (LUNA) fiyatı

70’in üzerindeki RSI okumaları, bir varlığın aşırı satın alındığını ve düşüşe ayarlanabileceğini gösterirken, 30’un altındaki okumalar bunun tersini gösterir.

Kaybedenler ve kazananlar

Solana, yeşilde işlem gören diğer büyük kripto para birimiydi. SOL, %3 yükseldi. Bitcoin Perşembe günü 49.200 dolar seviyesinden bir ret sonrasında %3.3 düşerken, ether son 24 saat içinde %3.82 düşüşle 3.380 dolara düştü.

Hareketlere rağmen, borsalardaki finansman seviyeleri Bitcoin için pozitif kaldı, Glassnode analitik aracından elde edilen veriler, tüccarların hala yukarı yönde bahis oynadığını ima ediyor.

CoinMarketCap verilerine göre Elrond, Mina ve XDC Network tokenleri 1 milyar doların üzerinde piyasa değeri ile tüm kripto paralar arasında en büyük kaybedenler oldu. Tokenler, geçtiğimiz gün sırasıyla %14, %7 ve %12 kaybetti.

YFI %18 değer kazandı

Altcoinler arasında öne çıkanlardan biri, Ethereum tabanlı DeFi projesi Yearn Finance’in yönetim belirteci olan YFI idi. YFI jetonları, geliştiricilerinin açık piyasadan 282.4 jeton için 7.5 milyon dolarlık bir geri alımın tamamlandığını açıklamasının ardından Cuma günü %18 arttı.

Bu yükseliş, önümüzdeki birkaç ay içinde projenin token stratejisinde planlanan bir değişikliğin parçası. Yearn, diğer merkezi olmayan finans projeleri gibi, borç verme, alım satım ve jeton sahiplerine faiz ödeme gibi finansal hizmetler için akıllı sözleşmelere güveniyor ve 2020’de “mavi çip” olarak adlandırılan DeFi tokenlerinden biriydi.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin