featured

Bitcoin vadeli işlemler, satış baskısı mı oluşturuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonu daha çok altcoin rallisi izledik. Bazı varlıklarda yüzde 100’e ulaşan sıçramalar görüldü. Bu ralli genellikle değer bakımından ilk 100 dışındaki kripto varlıklarda geçerliydi. Bitcoin ise daha sabit ve belli bir aralıkta ilerledi.

Bitcoin vadeli işlemler ise farklı duygular içinde kalmış gibi görüntü çizdi. Paylaşılan verilere göre Bitcoin vadeli işlemler için satış baskısı daha az kalabiliyor. Bunda geçen hafta açıklanan ve üzerinden zaman geçen TÜFE’nin etkisi var.

Tüm bunlarla birlikte Ekim ayı pek istenilen seviyede piyasalarda geçmeyebiliyor. Eski veriler bunları anlatsa da aslında sene içinde pek çok değişkenlik olabiliyor. Ekim ayları geleneksel olarak borsalar için çok kötü geçiyor. Geçtiğimiz on yılda kaydedilen birkaç büyük çöküş yaşandı. Bu ay tekrar olacak mı ve kripto piyasası teslim olacak mı? İşte bu konu tam olarak bilinmiyor.

Ekim ayı piyasalar için bir başka

Hiç şüphe yok ki, borsalar ve kripto piyasaları bu yıl oldukça ilişkiliydi. Daha değişken dijital varlık piyasası teknoloji hisselerinden daha büyük bir darbe almış olsa da, her ikisi de yılın başından beri düşüşte.

Ekim ayı, 1987, 1990, 1997 ve 2008 yıllarında borsalarda nesiller boyu düşüşle sonuçlanan feci çöküşler gördü. Ancak 2022 yılı bir pandemi sonrasına da işaret ediyor. Bu yüzden beklentiler farklı olabilir.

Bitcoin vadeli işlemler ile satış baskısı azalıyor

Bitcoin’in (BTC) fiyatı, şu an için 19.200 dolar civarında hafta sonu boyunca sabit kaldı. Zincir üzerindeki veri göstergelerinden bazıları, BTC’nin Bitcoin vadeli işlemler piyasasına göre bir fiyat artışı içinde olabileceğini gösteriyor.

CryptoQuant analisti Dan Lim, Bitcoin’in vadeli işlem piyasasında daha az satış baskısı ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek şunları yazdı:

Spot borsadan türev borsaya gönderilen Bitcoin miktarı Ekim ayından bu yana keskin bir düşüş gösteriyor. Haziran düşüşünden bu yana, bu hacim artmaya devam etti. Ancak Bitcoin Haziran’ın düşük seviyesini 17.600 dolarda tuttu. Şimdi ise hacim hızla düşüyor ve güçlü bir satış baskısı olasılığını azaltıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin