featured

Bitcoin üzerindeki endişeler arasında 24 saatlik en yüksek FOMC gününe giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed piyasaları diken üstünde tutarken Bitcoin fiyat hareketi Wall Street açılışından önce biraz daha yükselmeyi başardı. Dün yaşanılan düşüşün ardından BTC, faiz gününe daha iyi başladı.

Bitcoin (BTC), risk varlıkları için makro bir hesaplaşma gününde. Bu hesaplaşma gününde kripto para birimi kayıpları geri almaya çalışıyor.

Analiz: 24.300 dolarlık direnç “iyiye işaret değil”

Bitcoin, Wall Street açılışından önce BTC/USD için 24 saatin en yüksek seviyesini doğruladı. Ancak 24.300 doların bir türlü geçilememesi iyi olmadığını gösteriyor gibi. Daha fazla düşük endişeleri artıyor.

Parite haftanın ilk bölümünde 21.000$’ın altına düşerek, ABD Merkez Bankası’ndan gelebilecek olası ters rüzgarlara karşı zaten temkinli davrandı.

Piyasanın beklediği gün geldi

27 Temmuz Çarşamba günü TSİ 21.’de Fed faiz kararını açıklayacak. Federal Açık Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) bir sonraki baz faiz artışı belli olacak. Beklentiler büyüklük olarak 75 ile 100 baz puan arasında dalgalanıyor. 

Bununla birlikte, her ikisi de, hem enflasyon konusundaki endişeleri hem de ekonomi için durgunluğa yaklaştırma istekliliğini yansıttığı için muhtemelen kripto içinde elverişsiz.

Popüler analist Crypto Tony, gündeki en son Twitter gönderisinin bir bölümünde, “22.200 dolarlık yüksek aralığın altındayken kısa süre kalacağım” dedi. Tony,

“Yüksek aralığı geri almak, yukarıda kaldığımız sürece Long bir pozisyonun açılmasına neden olur.”

Whalemap arz paylaşımı

Zincir üzerinde izleme kaynağı Whalemap, “24 bin dolarlık arz olmamasına rağmen Bitcoin’in reddedilmesi iyi bir işaret değil” dedi. Whalemap,

“Ne TA ne de zincir üstü hacim profili, bu seviyeyi direnç olarak görmedi ve gerçekleşen fiyat bantları olası bir reddedilmeye işaret eden tek şeydi.”

“Tek seferlik” bir oran artışı

Fed’in potansiyel etkisini daha fazla tartışan ticaret şirketi QCP Capital, tarihsel emsalin aslında hodlers tarafında olduğunu söyledi.

Personelin tahminine göre Fed Başkanı Jerome Powell, gelecekteki faiz artışlarının bu kadar şiddetli olmayacağına dair piyasaları güvence altına almayı hedefleyecek. Paylaşımda şu detaylara yer verildi:

“Powell’ın bu 75 baz puanlık artışın tek seferlik olduğunu ve yavaşlayan büyüme ve enflasyondaki gevşeme nedeniyle (emtia fiyatlarının genel olarak düşmesiyle) Fed’in 50 baz puana döneceğini belirtmesi için iyi bir şans var. Piyasalar buna olumlu tepki verecektir. Ancak bu, faiz duyurusunun piyasa sarsıntıları olmadan olacağı anlamına gelmiyor.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin