Analist, Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyon beklentisini açıkladı…

Bitcoin USD kan kaybını sürdürüyor: Nasdaq korelasyonu neler söylüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin USD geçen hafta büyük kayıplar yaşadı. Bu kayıplar varlığı 2022 yılının en düşük seviyelerine getirdi. Dünyanın en büyük kripto para birimi şu anda 33.000 dolar altında işlem görüyor. Temmuz 2021’den bu yana en düşük seviyesi diyebiliriz. Token geçen hafta yaklaşık %15 düştü.

BTC’nin kayıplarının büyük kısmı ABD borsaları, özellikle Nasdaq endeksi ile birlikte gerçekleşti. Bu korelasyon BTC’nin önümüzdeki günlerde daha keskin kayıplara hazır olduğunu gösteriyor.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri ağır kayıplara işaret ediyor

CNBC’den alınan verilere göre, Wall Street’in nasıl performans göstermesinin beklendiğini gösteren ABD hisse senedi vadeli işlemleri şu anda %1.2 ile %2 arasında düşüş gösteriyor. Özellikle Nasdaq vadeli işlemleri en kötü performansından birine imza atıyor. Bitcoin USD ise teknoloji hisselerine ayak uydurarak daha çok düşüyor.

BTC, bu yıl Nasdaq’ı büyük ölçüde takip etti. Şimdiye kadar hiçbir ayrışma belirtisi yaşanmadı. Nasdaq, Pazartesi günü ağır kayıplar vermeye hazır olduğundan, BTC’nin de aynı şeyi yapması şaşırtıcı olmadı.

Bitcoin USD ve Nasdaq korelasyonu yine her şeyi kanıtladı

BTC’nin hisse senetleriyle olan korelasyonu da 2022’de güçlenmiş görünüyor. Geçen haftaki satış sırasında token, Wall Street açılışının hemen yakınında (09:30 EST) en büyük gün içi kayıplarını kaydetti. Bu eğilim, yatırımcıların tokene dijital güvenli liman yerine daha yüksek riskli bir varlık gibi davrandığını da gördü.

Nasdaq Bileşik endeksi bu yıl yaklaşık %23 düştü. BTC, %27 civarında düşüş sergiledi. Her iki kayıp da iki ana faktörden kaynaklanıyor: 

  • Yükselen enflasyon korkusu
  • Federal Rezerv’in faiz oranlarını keskin bir şekilde artıracağı beklentisi.

BTC ne kadar düşecek?

Nasdaq %2’ye yakın bir kayıp için konumlanmışken, Bitcoin USD benzer bir büyüklükte düşebilir. Belirteç muhtemelen Pazartesi günü yaklaşık 33.000 ile 30.000$ arasında bitebilir.

Bazı analistler, BTC’nin 2021’de büyük bir geri dönüşü müjdeleyen bir fiyat aralığında olduğuna dikkat çekiyor. BTC’nin toparlanmayı tetikleyecek çok az katalizörü var. Kıdemli yatırımcı Peter Brandt geçtiğimiz günlerde tokenın 28.000 dolara kadar düşmesini beklediğini söyledi.

BTC’nin kayıpları, kripto pazarının çoğunda benzer düşüşlere neden oldu. Yatırımcılar artık riskli varlıklardan çıkıp, sabit paralar ve hatta belirli hisse senetleri gibi daha güvenli oyunlara geçiyor gibi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin