featured

Bitcoin boğaları, son rallinin ardından yeni haftaya hazır mı? İşte, BTC fiyat hedefleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 16,000 dolarda sağlam bir destek bulmasının ardından patlayıcı bir ralli başlattı. O zamandan beri fiyat, 100 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamalar ile çakışan 18,000 dolar ve 19,600 dolar seviyelerini sırasıyla aştı.

Uzun süreli bir düşüş trendinin ardından, fiyatın 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkması, piyasa için önemli bir yükseliş işaretidir. Boğalar MA-200 seviyesini korursa, yeterli talep muhtemelen piyasaya geri dönecek ve kısa vadede mevcut duygu devam edecek.

Bununla birlikte, fiyat ile günlük zaman dilimindeki RSI göstergesi arasında belirgin bir düşüş eğilimi var. Bu, önümüzdeki günlerde rallinin ardından bir düzeltme ihtiyacı oluşmasına neden olabilir.

Bitcoin grafik

Bitcoin 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

Profesyonel yatırımcılar, destek ve direnç seviyelerini belirlemek için pivot noktalarını kullanır. Basitçe söylemek gerekirse bir pivot noktası, fiyat hareketinin yönünün tersine dönmeye başlayabileceği bir seviyedir.

Aşağıdaki grafik, BTC fiyatının son zamanlarda iki önemli pivot noktasını aştığını ve 23,000 dolar seviyesinde konsolide olduğunu gösteriyor. Bitcoin için bir sonraki önemli direnç noktası, aynı zamanda son birkaç aydır statik bir direnç noktası olan 25,000 dolar seviyesidir.

Bununla birlikte, düşüş eğilimi 4 saatlik zaman diliminde de görülüyor. Fiyatın 25,000 dolardaki kritik direnç noktasına doğru yükselmeden önce 23,000 dolar ile 21,000 dolar seviyeleri arasında kısa vadeli bir konsolidasyon aşamasına girme olasılığı daha yüksektir.

Bitcoin

Bitcoin zincir üstü analiz:

Aşağıdaki grafik, 2017-2018 ve 2019-2023 boğa ve ayı piyasaları dahil olmak üzere son dört Bitcoin fiyat döngüsüne genel bir bakış sunmaktadır. MVRV oranını ifade eden ve fiyatın aşırı değerli olup olmadığını gösteren metriğin yanı sıra BTC fiyatını da içerir.

Tarihsel olarak, düşüş piyasası döneminde metrik yeşil bölgeye düşüyor. Bu da Bitcoin’in düşük değerli bölümde işlem gördüğünü ve döngünün dibinin şekillendiğini gösteriyor. Bununla birlikte, grafiğin de gösterdiği gibi, MVRV metriği 1’in üzerine her çıktığında, BTC bir dalgalanma yaşadı ve boğa piyasası başladı.

Piyasa liderinin son rallisi, MVRV metriğinde keskin bir artışa neden oldu. Bu nedenle, piyasa orta vadeli bir yükseliş aşamasına girmiş, ardından ani hareketler ve artan oynaklık gelmiş olabilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin