featured

Büyük isim, yorumlarını paylaştı: Bitcoin ne zaman geri dönüş yapacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rockefeller International’ın Genel Müdürü ve Başkanı Ruchir Sharma, Bitcoin’in esasen harika bir fikir olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, ucuz sermayeye çok fazla erişim ve spekülatif şevk yüzünden şu anda mahvolmuş durumda.

Bitcoin

Ruchir Sharma, Bitcoin’in sürekli varlığını destekleyen tanınmış kişilikler listesine katılan en son kişidir. Sharma, ABD dolarına dayalı olmayan bir para birimi sistemini desteklediğini ifade etti. Şu anda USD’nin yerini alabilecek bir para birimi olmamasına rağmen yönetici, Bitcoin’in gelecekte bir para birimi olabileceğine inanıyor.

BTC, Amazon’a benziyor mu?

Sharma, BTC fiyatının dünyanın en büyük perakendecisi Amazon’u anımsatan bir şekilde hareket edebileceğini iddia etti. Ünlü yatırımcı, daha önce %90’lık bir düşüş yaşayan Amazon’un yükselişinin kripto para birimlerinin gelecekte yaşayabileceği bir hareket olduğunu söyledi.

Ona göre, BTC hâlâ “bu spekülatif çılgınlığa kapılmış” ve hâlâ kısmi bir küresel çöküş sebebiyle değer kaybediyor. Amazon örneğini bir kez daha gündeme getirdi ve şirketin toparlanmasının biraz zaman aldığını da belirtti. Çevrimiçi perakendecinin hisselerinin 1999’daki seviyesini yakalaması ve aşması biraz zaman almıştı.

2000’li yılların başındaki dot-com çöküşü sonucunda Amazon’un hisselerinin değeri önemli ölçüde azaldı. Bununla birlikte, sonraki 20 yıl boyunca hisselerin değeri 300 kattan fazla artış yaşadı.

Sharma ayrıca, en azından kısmen ABD hisse senetlerinde devam eden düşüşün bir sonucu olarak, önümüzdeki altı ay boyunca Bitcoin ve diğer dijital varlıklarda önemli düşüşler olabileceğini öngörüyor. Hisse senetlerinin yaklaşık bir yıl süren ayı piyasalarında genellikle %35 oranında düştüğüne dikkat çekti. S&P 500, bir yıldan daha az bir süredir devam eden bu ayı piyasasında sadece %20 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin ve kripto para birimlerinde henüz piyasanın dibini aramaya istekli değilim. Dünya çapında risk iştahının itici gücü olan ABD ayı piyasası rejimi hâlâ oyunda aktif bir rol oynuyor.

ABD dolarına bir alternatif mi?

Sharma, ABD dolarının hâkim olmadığı bir parasal sistemden yana olduğunu sık sık belirtiyor. Ona göre USD’nin yerini alabilecek bir para birimi olmasa da çözüm Bitcoin olabilir.

Genel olarak ABD dolarına bağımlılık devam edemez. Değeri biraz daha istikrarlı olan, işlem ihtiyacı olan başka bir para birimine ihtiyaç var. Bundan üç ila beş yıl sonra, umarım BTC daha istikrarlı bir varlık olarak ortaya çıkacaktır.

Sharma, risk iştahının henüz açılmasını beklemediğini iddia ederek Federal Rezerv’in eylemlerine de değindi.

Valkyrie’den Josh Olszewicz gibi diğerlerine göre, Bitcoin fiyatının grafiklerde sabit bir seviyede istikrar kazanması için volatilitenin azalması gerekiyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin