Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı
Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın 1 numaralı kripto varlığında bu yıl madencilik faaliyetleri fazlasıyla tartışıldı. Tartışmaya ülkeler ve multimilyarder pek çok kişi dahil oldu. Sera gazı salımının fazla olması ve tükettiği enerjiden dolayı Bitcoin madenciliği tartışılacak bir konuma geldi. 

Tartışma biraz soğumuş olsa da gündemden halen tamamen düşmedi. Ancak tüm bunlar yaşanırken büyük madencilik faaliyeti gösteren kurum ya da işletmeler yeni cihazlar satın aldı. Sadece yeni cihazlar değil, yeni tesislerin kurulması için adımlar attı. İşin içine dev şirketlerin girmesi olayı biraz çıkmaza soktu. Yine de Bitcoin madenciliği her şekilde devam ediyor.

Bitcoin madenciliğindeki en büyük sorun ise Çin oldu. Asya ülkesi madencileri neredeyse terörist olarak gördü. Sert ve katı kuralların işlendiği Asya ülkesinde madencilik işlemleri bir ara büyük bir sıkıntıya uğradı. Fakat madencilik işlemlerini sürdüren pek çok bireysel ve kurumsal işletmeler Çin’i tek tek terk etti.

Bitcoin madenciliği, zamanla daha da zor seviyeye çıkıyor

Bitcoin (BTC) madenciliği zamanla zorlaşıyor. Her dönem BTC çıkarma işlemleri zorluk seviyesini artırıyor. Konuyla alakalı Glassnode tarafından ise bir rapor yayınlandı. Son raporda, BTC madenciliğinde zor bir artışın olduğu ifade edildi. Rakamlara baktığımızda ise zorluk seviyesi yüzde 8 arttı.

Her bir Bitcoin bloğu, ortalama 10 dakika içinde çözmesi için 930k Exahash gerekiyor. Çin’in bölgedeki kripto madenciliği faaliyetlerini yasakladığından bu yana, büyük madencilik şirketleri ABD, Kanada ve Rusya dahil olmak üzere diğer ülkelere göç etti. Madencilik gelirleri son 12 haftada önemli ölçüde artarken, zorluk seviyesi sıçrama yaşadı. Bu da BTC madencileri için çeşitli sorunlara neden oldu.

2021 yılının Haziran ayından bu yana Bitcoin madenciliği en yüksek zorluk seviyesine ulaştı. Glassnode şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin madenciliği zorluğu 93e22 hash değerlerine ulaştı. Bu, her BTC bloğunun ortalama 10 dakikalık bir blok süresinde çözülmesi için 930k Exahash gerektirdiği anlamına gelir. Madencilik zorluğu, önceki 5 zorluk ayarlama penceresinden daha yüksek.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Serdivan mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin