BTC sosyal hakimiyeti önemli olaylardan önce yükseliyor

Bitcoin Long tasfiyeleri, son 2 ayın zirvesine tırmandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in zirvelerden ani düşüşü, piyasada bir dizi büyük tasfiyeye neden oldu. Varlığın dibi bulmasını bekleyen büyük long pozisyonlar, bu yıl en büyük tasfiyelerinden bazılarını gördü. Bitcoin long tasfiyeleri 2022 yılının en önemli seviyelerine ulaştı.

BTC, bu yılki en yüksek seviyesi olan 48.000$ civarından bir haftadan biraz fazla bir sürede 42.400$’a düştü. Keskin düşüşü, bu yıl enflasyonist baskılara ilişkin artan endişelerin yanı sıra Federal Rezerv’in fiyatları düşürmeye yönelik agresif önlemlerine bağlanıyor.

Belirteçteki zayıflık, daha geniş kripto pazarına da sıçradı. Bu da toplam piyasa değerini Cumartesi gününe kadar 2 trilyon doların altına geri getirdi.

Ocak ayından bu yana tasfiye edilen en yüksek Bitcoin long tasfiyeleri

BTC’nin önemli bir destek seviyesi olarak kabul edilen 45.000 doların altına düşmesi, Ocak ortasından bu yana tasfiye edilen en yüksek uzun pozisyon sayısını gördü. Coinglass’tan gelen veriler, destek seviyesinin altına düştüğü Çarşamba günü 101 milyon doların üzerinde long pozisyonun tasfiye edildiğini gösterdi. Bitcoin long tasfiyeleri devam ederken, düşüş bir kaçınılmaz son oldu.

Son altı gün içinde yaklaşık 222 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi. Genellikle kripto düşük işlem hacimlerinin görüldüğü Cumartesi gününe gelindiğinde bile, BTC long tasfiyeleri büyük ölçekte liq ediliyordu. Son 24 saatte tasfiye edilen 64 milyon dolarlık BTC pozisyonlarının %73’ü long tarafındaydı.

BTC bundan sonra nereye gidecek?

Bitcoin’in keskin düşüşü, bir sonraki nereye gideceği konusunda belirsiz piyasalara sahip olmasına neden oluyor. En kötü durum senaryosu, varlığın 2022’nin en düşük seviyelerini 33.000 $ ile test etmek olabilir. Ayrıca Bitcoin, 11 Nisan’da madencilik ödüllerinin %50 oranında azaltılacağı bir halving etkinliği öncesinde zayıflıyor gibi.

Teknik göstergeler ve balina etkinliği, BTC’nin önümüzdeki haftalarda büyük kazançlar görebileceğini gösteriyor. Ancak duyarlılık büyük ölçüde temkinli. BTC korku ve açgözlülük endeksi, son iki haftayı tarafsız olarak geçirdikten sonra şimdi korku bölgesine geri geldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin