Bitcoin'in piyasa hakimiyeti artıyor, BTC fiyatı 36.000 dolarda kalmaya çalışıyor
Bitcoin'in piyasa hakimiyeti artıyor, BTC fiyatı 36.000 dolarda kalmaya çalışıyor

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti artıyor, BTC fiyatı 36.000 dolarda kalmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC’nin piyasa değeri 700 milyar dolar civarında seyrediyor. En büyük kripto varlık, dijital para birimlerinin toplam piyasa değerinin %42’sini oluşturuyor.

En son kripto satışında BTC sahipleri büyük kayıplar yaşadı. Ancak, Bitcoin sahipleri için parlak bir nokta vardı. En değerli kripto para biriminin genel piyasa hakimiyeti, son 8 haftada %4’ten fazla arttı ve Cuma günü %42 seviyesini kırdı.

Kripto boğaları için gergin bir sezonda, kripto para birimlerinin toplam değeri 10 Kasım 2021’den bu yana yaklaşık 1,4 trilyon dolar düştü. BTC’nin piyasa hakimiyetindeki son artış, diğer dijital para birimlerinin son piyasa satışlarında Bitcoin’den daha fazla düştüğünü gösteriyor.

Bunun yanında Ethereum sadece son 7 gün içinde değerinin yaklaşık %20’sini kaybetti. Solana’daki düzeltme, aynı dönemde SOL tokeni %30 düştüğü için daha da kötüydü. Bitcoin, son hafta boyunca sadece %6’lık bir düşüşle nispeten daha iyi performans gösterdi.

Tüm zamanların en yüksek seviyelerinden düşüş açısından, BTC şu anda Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %48 aşağıda işlem görüyor. Solana ve Dogecoin gibi kripto para varlıkları tüm zamanlarından sırasıyla %65 ve %75 düştü.

Bitcoin transfer hacmi ve balinalar

Bireysel tüccarlar arasında zayıf bir duyarlılıkla, BTC balinaları mevcut piyasaya hakim durumda. Büyük işlemler şu anda işlem hacminin çoğunu oluşturmakta. “Bitcoin transfer hacimleri, tüm işlemlerin %65’inden fazlasının 1 milyon dolardan daha büyük olmasıyla, kurumsal boyuttaki akışların hakimiyetinde olmaya devam ediyor. Glassnode, zincir üstü hacimlerde kurumsal hakimiyetteki artış trendinin Ekim 2020 civarında fiyatların 10 bin ila 11 bin dolar civarında olduğu zamanlarda başladığını belirtti.

“100+ Bitcoin’e sahip BTC balina adresleri, 34k ila 38k aralığındaki bu oynaklık sırasında uzun vadeli birikim modellerini sürdürüyor. Son 5 yılda, bu büyük adreslere son 2 ayda 60 bin daha dahil olmak üzere 1,7 milyon BTC eklendi

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin