Bitcoin ile emlak
Bitcoin ile emlak

Bitcoin İle Emlak Satın Alabileceğiniz 6 Şehir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, artık küresel bir olgu haline gelmiş, yeni nesil bir dijital para birimidir. Tüm dünya tarafından kabul görmeye başlamış ve kabul eden kitlenin her geçen gün büyüdüğü Bitcoin ile emlak satın alabileceğiniz 6 şehir’i sıraladık.

Gayrımenkul sektörü de dahil olmak üzere bazı sektörler, müşterilerinin Bitcoin aracılığıyla alış-veriş yapmalarına olanak tanıyorlar. Geleneksel ödeme yöntemlerinden ayrılarak Bitcoin’i tercih eden sektörlerin ve işletmelerin sayısı da hızla artıyor.

Şimdi gelin dünya üzerinde Bitcoin ile emlak satın alabildiğiniz şehirlere bakalım:

1. Miami, Florida

Miami’li bir adam geçtiğimiz günlerde Coral Gables’taki evini 6 milyon dolardan (yaklaşık 1.600 BTC) satarak haberlere konu oldu.

Bitcoin birkaç yıldır Miami gayrimenkul piyasasının bir parçası olmuştur . Yalnızca 2009’da piyasaya sürülmesine rağmen, teknolojiye meraklı emlakçılar, yatırımcılar ve alıcılar, yeni kripto parayı hızla benimsediler.

Bölgedeki Emlakçılar için Güney Florida’nın, özellikle de Miami’nin, Bitcoin için ideal bir pazar olduğuna eminiz. Dünyanın Bitcoin’e olan ilgisinin artışını, bölgedeki bu artış için önemli bir faktör olduğunu söylüyorlar. Alternatif bir para birimi biçimini kullanmak, Asya, Kanada, Güney Amerika ve daha pek çok ülkedeki alıcılar ve yatırımcılar için özellikler sunuyor.

2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Büyümekte olan Bitcoin trendinden faydalanabilecek tek ülke Amerika Birleşik Devletleri değil. Man Adası’nda bulunan bir geliştirici, geçtiğimiz günlerde 325 milyon dolar değerinde ortak bir yerleşim-ticaret geliştirme planlarını açıkladı. Satıcılar , 33 BTC’den başlayan stüdyo daireleri ve 54 BTC’den tek odalı daireleri, veya yaklaşık 250.000 dolar değerindeki mülkleri, Bitcoin aracılığıyla satıyorlar.

Geliştirme birimlerinin bir kısmı hali hazırda klasik para birimi ile satılmış ancak geri kalan konutların bazıları Bitcoin alımları için ayrılmış durumda.

3. New York

Big Apple’daki yatırımcılar ve gayrimenkul temsilcileri, Bitcoin’in geleceğin ödeme yöntemi olduğuna inanıyorlar. Magnum Real Estate ekibi , Manhattan’ın East Village şehrinde son zamanlarda yenilenmiş daireler için depozit ve alımlar için Bitcoin’i kabul ediliyor. Özgürlük Toye olarak bilinen tesis, bu yüzyılda iş yapma biçimimizdeki büyük değişimi temsil etmektedir.

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları , bu yıl portföylerini çeşitlendirmek istiyor ve New York, ideal bir başlangıç ​​alanı sunuyor. Risk almaktan korkmayan girişimci fikirli bir şehir olarak bilinen, Bitcoin için mevcut ev ve daireleri zaten görüyoruz .

4. Lake Tahoe, California

Lake Tahoe’nin gözde tatil beldesi de Bitcoin’i kabul ediyor. İsimsiz bir alıcı, yakınlarda 42 daireli bir tesiste Bitcoin ile 1.4 dönümlük bir mülk satın aldı. Geliştirilmemiş mülk, 1,6 milyon avroya (2,739 BTC) satıldı ve 2013’te gerçekleşen o tarihteki en büyük Bitcoin odaklı gayrimenkul işlemi haline geldi.

Raporlara göre, Bitcoin alımları aslen alıcı fikriydi. Tahoe Gölü emlak piyasasında Bitcoin ile ilgili daha fazla gelişme görmedikçe, satış endüstrideki dijital para birimi potansiyelini gösteriyor ve hem konut hem de ticari sektörlerde gelecek anlaşmalar için yol açıyor.

5. Bali, Endonezya

Endonezya Adası, Bitcoin destekli bir gayrimenkul işlemi görmeyi beklediğiniz ilk yer değil.

Adı açıklanmayan bir alıcı, o sırada Bali’deki bir villa için toplam 800 Bitcoin harcadı. (500bin$)

Konut emlakçıları ve alıcıları, Bali’de emlak satın almak için Bitcoin’i kullanmaktan memnun olsa da, henüz ticari veya endüstriyel pazarlarda herhangi bir liste görmemekteyiz.

6. Ankara, Türkiye

Yıllar önce hayatımıza girmiş olan kredi kartı ve kredi kartına taksit ile alışveriş yapmak, Türkler için oldukça popüler ve dünya sıralamasında büyük bir hacim ile ön sıralarda yer alıyor. Yeni ödeme yöntemlerine ve gelişime hızlı adapte olan Türkiyede Bitcoin ile ödeme kabul eden işletmelerin sayısı da oldukça fazla.

Daha önceleri evini-arsasını-otomobilini Bitcoin aracılığıyla satışa sunan birçok satıcı oldu. Ancak ilk defa kurumsal anlamda dairelerini Bitcoin aracılığıyla satışa sunan proje, Ankarada bulunan Miavita Beytepe projesi oldu.

Henüz bitcoin ile bir daire satışı gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyoruz ancak Bitcoin ile mülk satışı yapılan şehirler arasına Ankarayı da ekliyoruz.

Bitcoin ile emlak satışı

Bitcoin pazarının belirsizliğine rağmen, Bitcoinin avantajlarını farkeden teknoloji meraklısı yatırımcılar ve acenteler ticaretlerinde Bitcoini kullanıyor olmaktan dolayı memnun olmalılar.

Mülk değerini bitcoin ile belirlemek ve buna benzer bazı riskleri olsa da bunu yapmanın birçok avantajı olduğunu söyleyebiliriz.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin