featured
Bitcoin için tehlike çanları çalıyor.

Bitcoin için tehlike çanları çalıyor: Bu yıl 2.800 dolara düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

An itibarıyla $8.259,85 üzerinden işlem gören Bitcoin’in son günlerde gösterdiği kötü performans, yatırımcıları düşündürüyor. Bazıları umudunu yitirirken, hatrı sayılır bir topluluk ise dünyanın en değerli kripto para biriminin yakında yeniden yükselişe geçeceğine inanıyor. Bitcoin için tehlike çanları mı çalıyor?

Bitcoin’in yaşadığı durum “ölüm haçı” mı?

Bloomberg tarafından yayımlanan bir grafiğe göre, 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamaya yaklaşıyor. Eğer ikincisine dokunursa, ya da daha kötüsü, altına düşerse, Bitcoin için çok daha kötü senaryolar konuşmaya başlayabiliriz.

Bu eğilimleri göz önünde bulundurarak son hareketliliği Bitcoin’in 2013 yılındaki fiyatıyla karşılaştıran Market Securities Dubai teknik analisti Paul Day, Bitcoin’in 2 bin 800 dolara kadar düşebileceğini söyledi.

Day:

2017 yılının sonlarında baloncuk aktivitesinden sonra son birkaç ay içinde kesin bir değişiklik oldu.

Yaşananlar 2013’e benzetiliyor

2013 yılı, Bitcoin tarihinin en kötü çakılmalarının yaşandığı yıl olarak biliniyor.

O sene ilk olarak Nisan ayında 233 dolardan 67 dolara gerileyen Bitcoin, 12 saat içinde %71 düşerek büyük bir deprem yaşamıştı. Bu olayın ardından ekstrem bir volatilite sergileyen kripto para, 30 Kasım 2013’te 1.126 dolarla rekor kırsa da 24 saatte %19 değer kaybederek 1.155 dolara kadar gerilemişti.

Bir sonraki hamlesinde %41 gerileyip %47 yükselen kripto para 19 Aralık 2013 tarihinde 503 dolarak kadar gerilemişti. Aralık ayının ilk haftasında tüm zamanlar rekorunu kırdıktan sonra %56’lık bir düşüş sergileyen Bitcoin üç yıl boyunca 1.000 dolar bariyerini aşamamıştı.

Paul Day ne yazık ki bu fikirlerinde yalnız değil

Day, Bitcoin ile ilgili olumsuz kehanetleri olan tek analist değil.

Fundstrat Global Advisors’ta teknik strateji uzmanı olan Robert Sluymer, “Bitcoin, kısa vadeyi 5a873 dolara yakın bir düşüşle kapatacak.” sözlerinin sahibi.

Berkshire Hathaway Inc. Başkan Yardımcısı Charlie Munger ise Bitcoin’i bir zehir olarak nitelendiriyor. Hatta ileri gidip dev kripto para için iğrenç yakıştırmasında bulunmuş ve ortaya çıktığından beri nefret ettiğini söylemişti.

Aynı fikri paylaşmayanlar da var

Bitcoin’e yönelik destek söylemleriyle sık sık gündeme gelen John McAfee, Bitcoin’in 2020 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşacağı görüşünde.

Önceleri Bitcoin’i balon olarak nitelendiren ve karşıt tutumlarıyla tanınan JPMorgan Chase CEO’su Jamie Morgan bile fikrini değiştirerek herkesi şoka uğratmıştı. Dimon, “Bitcoin’e dolandırıcılık yakıştırmasında bulunduğum için pişmanım. Blockchain gerçektir, kripto yen, dolar vb. şeylere sahip olabilirsiniz.” sözlerini sarfetmişti.

Sayılar ne diyor?

3-17 Mart: Bitcoin performans grafiği
3-17 Mart: Bitcoin performans grafiği

Son 2 haftada Bitcoin’in izlediği yol bu şekilde. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bitcoin için tehlike çanları mı çalıyor, yoksa uyuyan dev yakında uyanacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin