featured

Piyasa koşulları belirsizliğini korurken Bitcoin, haziran ayında sağlam bir toparlanma yapabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haziran ayının onuncu gününde piyasa lideri olan Bitcoin fiyatı, neredeyse 12 ayın en düşük seviyesinde işlem görüyor. Buna rağmen, önümüzdeki birkaç hafta içinde olası fiyat artışları konusunda iyimserlik devam ediyor. Genel olarak, önümüzdeki işlem seanslarında yükseliş veya düşüş eğilimleri ile alakalı piyasada hâlâ çok fazla belirsizlik var.

Mevcut piyasa koşulları

Haziran ayına girerken, Bitcoin (BTC), arka arkaya dokuz hafta boyunca değerinin düştüğünü gördü. Bunun sonucunda da fiyat, geçen yılın aynı noktasından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Bu hareket, ABD enflasyonunun yaklaşık %9’a yükseldiği ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin arttığı mart ayının sonuna doğru başladı.

Bu temel faktörlerin bir sonucu olarak, yatırımcılar benzer şekilde yüksek riskli varlıklardan uzaklaşmaya başladılar. Bunun yerinde de güvenli limanlarda kalmayı tercih ettiler.

O zamandan beri kripto piyasaları düşmeye devam etti. Bitcoin, nisan başında 48,257 dolardan son üç hafta içinde 28,000 dolara kadar geriledi.

Bu düşüşlerin ardından Bitcoin, son birkaç hafta içinde 28,000 dolar ile 30,500 dolar arasında hareket ederek bu seviyeye yakın bir yerde konsolide olmaya devam etti.

Ancak ayın ortasına doğru yaklaşılırken yatırımcılar, bu eğilimin devam edip etmeyeceğini veya fiyatta bir toparlanmanın mümkün olup olmadığını görmek istiyor.

Haziran ayında neler olacak?

Bitcoin, son birkaç işlem seansı içinde piyasa belirsizliği devam ettiği için bu hafta bir kez daha 29,500 dolar seviyesine düştü.

Destek noktasına ulaşmasına rağmen, bu noktada gerçekleşen tarihi ralliler nedeniyle boğalar muhtemelen iyimser olacak.

Grafikte de görüldüğü gibi, BTC’nin Haziran 2021 ve Aralık 2020’de bu mevcut seviyede işlem gördüğü son iki durumda, fiyatta önemli artışlar yaşandı.

Bitcoin grafik

Tarih tekerrür ederse, boğaların fiyatı 32,500 doların üzerine çıkarmaya çalıştığını göreceğiz.

Bu noktadan sonra hedef, Aralık 2020 ve Haziran 2021’deki bu koşular sırasında fiyatları yukarı çeken boğaların ikinci ilgi noktası olan 35,000 dolar seviyesi olacak.

Genel olarak, haziran ayında da Bitcoin potansiyel olarak bazı dalgalanmalara maruz kalacak gibi görünüyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir gösterge 14 günlük RSI olacak.

Teknik göstergelerden RSI, bu yazının yazıldığı sırada 33 endeksinde bulunan destek noktasının üzerinde 33,9’da bulunuyor. Eğer değer, bu tabanın üzerinde kalmaya devam ederse, er ya da geç 32,500 dolara doğru bir yükseliş görebiliriz.

Bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin