featured

Bitcoin Halving için geri sayım sürüyor: Fiyat daha ne kadar yükselebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlardaki, haber akışları Bitcoin’e yaradı. ABD’deki bankacılık sektörü sorunları hakim olması her şeyin bir göstergesi oldu. Krizin Avrupa’ya da sıçraması geleneksel yatırımcıları endişeye soktu. Gelişmeler Bitcoin Halving öncesinde pozitif gösterge sergiliyor.

Piyasada çok eski olanlar hatırlayacaktır; Credit Suisse’in 2017’deki CEO’su Tidjane Thiam, Bitcoin’den bir balon olarak bahsetmişti. Kripto para biriminin uzun vadeli beklentilerini sorgulamıştı. Ancak şu an bankanın kendisi zor bir duruma düştü.

Zamanın Bitcoin ve türevlerini küçümseyen birçok uzman, bilir kişi şu anda piyasayı sadece izleyebiliyor. 2021 yılında Bitcoin zirve yaparak bunu herkese aslında kanıtladı. Şimdi ise belki de bu zamana kadarki en büyük Bitcoin Halving ile beraber yeniden pekiştirmiş olacak.

Bitcoin Halving neler yaşatacak?

Lider kripto para biriminin 2024’ün ilk yarısında, özellikle Nisan sonu veya Mayıs başında, BTC’nin 840.000 bloğa ulaşacağı hedefleniyor. Belirlendiği bir zamanda başka bir yarıya inecek. Çıkarılan her blok için 6,25 BTC, yarıya indirilecek.

Bitcoin Halving; dolaşımda yalnızca 21 milyon BTC olabileceğinden, ilk merkezi olmayan finans varlığının arzını kontrol etmek için ortaya çıkmıştı. Bitcoin, enflasyonist para birimlerinin aksine onu deflasyonist hale getiriyor. 

En son Mayıs 2020’de meydana gelen önceki Halving olayları kabaca dört yılda bir gerçekleşiyor. Bunu genellikle Bitcoin fiyatında bir artış takip ediyor.

Bitcoin bu sefer ne kadar fiyatlayabilecek?

Kripto analisti olan therationalroot, geçmiş Bitcoin Halving döngülerini para birimin fiyatını inceledi. Analist, tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH’ler) odaklanan bir grafik üzerinde karşılaştırma yaptı. 

Önceki dönemlere bakıldığında benzer gün sayısından sonra tepe oluşumunun zamanlaması gibi bazı ilginç benzerlikler ortaya çıkıyor.

Daha yakın bir zamanda analist, mevcut Bitcoin Halving döngüsünün ilerlemesini ve BTC fiyatının tarihsel trendlere kıyasla ilerlemesini gösteren ve Bitcoin’in 20 Mart itibarıyla mevcut Halving döngüsüne %72 oranında girdiğini gösteren bir grafik paylaştı.

Bitcoin’in her birinden yaklaşık 10-12 ay sonra yükselme alışkanlığına sahip olduğu dikkate alındığında, bir sonrakinin dördüncü halving döngüsü tarihinden yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşebileceği düşünülüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin