Ethereum yeni bir rekora imza atıyor: İşte ayrıntılar
Ethereum yeni bir rekora imza atıyor: İşte ayrıntılar

Bitcoin hakimiyeti düşüşte: Ethereum ve altcoinler yükselişte!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Altcoinlerin lideri Ethereum son 5 yıl içinde önemli bir yol katetti. Piyasanın ikinci varlığı Bitcoin’den ayrışarak iyi bir performans sergileyebildi. 2017 yılına baktığımızda market genelinde Ether’in hakimiyeti ciddi oranda artış gösterdi. Bunda bireysel ve kurumsal yatırımcıların etkisi oldu. Ayrıca uzun vadeli Ethereum tutanların oranı arttı.

Bitcoin’in hakimiyeti 2021 yılında bir hayli düşüş yaşadı. Ethereum ve altcoinlere olan rağbetin artması BTC.d düşürdü. Kurumsal yatırımcılar Bitcoin’i tercih etse de bireysel yatırımcıların çoğunluğu altcoinlere yöneldi. Bu yıl içinde Bitcoin hakimiyeti yüzde 40’ların altına kadar gerilediği birçok kez gördük.

Altcoin ve Ethereum hakimiyeti yükselişte

Altcoin ve Ethereum hakimiyeti yükselişte

Bitcoin’in kan kaybettiği pazarda altcoin ve Ethereum popülerlik kazandı. 2017 yılına nazaran altcoinleri tercih edenlerin oranı daha yüksek. Bir önceki dönemde yeteri kadar alternatifin olmaması Bitcoin’i piyasaya hakim kılıyordu. Ancak 2021 yılında roller değişti. Kaliteli, sağlam projeler Bitcoin’e adeta meydan okudu. Bunun yanı sıra meme coinler, Metaverse varlıkları zaman zaman piyasaya hüküm sürdü. 

Ethereum bu süreçte istikrarlı performans sergiledi. Bu yıl içinde yapılan ağ güncellemeleri ile birlikte değerine değer kattı. Ether ağında yakım işlemleri yapıldı. Yakım fiyatın daha iyi ilerlemesini sağladı.

Coingecko verilerine göz attığımızda 2014 yılından bu yana Bitcoin hakimiyetinin düştüğünü görüyoruz. En yükü düşüş ise 2017 ve 2018 döneminde yaşandı. BTC doninance düşerken aynı yıl içinde Ethereum ve altcoinler artış gösterdi. 2019 senesinden sonra ise BTC’nin hakimiyeti iyice azaldı. Altcoinlerin daha iyi ayrıştığını görüyoruz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin