Bitcoin fiyatını 2022'de ne bekliyor

Bitcoin fiyatını 2022’de ne bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in (BTC) Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan düşmesinin bir sonucu olarak, birçok yatırımcı kripto kralının bir sonraki rotasından emin değil ve bu da piyasada karışık bir havaya yol açıyor.

CoinMarketCap istatistiklerine göre, Bitcoin fiyatı 1 Ocak 2022’de bir önceki yılın aynı günkü BTC fiyatına kıyasla bir yılda %46,44 arttı.

Finbold’un hazırladığı Grafiğe göre, 2016’dan 2022’ye kadar her yıl 1 Ocak’ta Bitcoin fiyatını gösteriyor ve Bitcoin fiyatının, BTC’nin 3,843 dolar değerinde olduğu 2019’dan bu yana her yıl arttığını görmek ilginç.

2022 için Bitcoin fiyat tahmini

Yeni yıla başlarken Bitcoin kritik 50.000 dolar seviyesinin üzerinde işlem yapamıyor olsa da, kripto para topluluğu varlığın mevcut fiyatından daha değerli olacağını düşünüyor.

110.000’den fazla oyla, Bitcoin fiyatını tahmin etmede tarihsel doğruluk yüzdesi %90.75 olan CoinMarketCap.com’daki kripto para birimi topluluğu, amiral gemisi dijital para biriminin Ocak 2021’in sonuna kadar yaklaşık 52.600 dolardan işlem göreceğini tahmin etmişti.

Bitcoin’in yılı sert bitirmesine rağmen, yatırımcılar fiyatların toparlanacağını ve nihayet yakın gelecekte yeni zirvelere ulaşacağını tahmin ediyor. Piyasadaki son dalgalanmalar ise fiyatın her iki yöne de gidebileceğinin sinyallerini veriyor.

Tahmine göre, Bitcoin topluluğu kripto para biriminin kısa bir kış geçirmesini bekliyor ve Bitcoin fiyatının yılın ilk iki ayında nispeten sabit kalacağı tahmin ediliyor. En son kripto kışının, Bitcoin’in Aralık 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşmasının ardından 2018’de yaşanması dikkat çekici.

Topluluğun aksine, tanınmış Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff kısa süre önce 31 Aralık’ta şunları söyledi:

“Bitcoin, %33 düştüğü 2013’ten bu yana en kötü Aralık’ını yaşıyor. Daha sonra Bitcoin fiyatının 2013’ün en yüksek seviyesine ulaşması dört yıldan fazla sürdü. Bu yılki %20’lik düşüş çok daha önemli, çünkü mevcut piyasa değeri 50 kat daha fazla, çok daha fazla kaldıraç ve çok daha fazla hype bulunuyor.”

BTC’nin 2021’de kırdığı rekorlar

Yukarıda özetlenen karamsar görüşe rağmen, 2021’de bir dizi Bitcoin fiyat rekoru kırıldı ve yaklaşık 69.000 dolarlık bir zirve ile sonuçlandı. Bununla birlikte, bu özel durumda kripto kışının ne kadar süreceği bilinmiyor.

Genel olarak, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana zor zamanlar geçirdi ve bu, dünya genelinde artan düzenleyici incelemeyle ilgili korkularla daha da kötüleşti.

Bununla birlikte, Bitcoin kurumlar tarafından rekor kabulü ve diğer şeylerin yanı sıra Bitcoin’in El Salvador’da yasal ihale olarak ilan edilmesine tanık oldu. 2021’de elde edilen bu kazanımların 2022’de genişlemesi bekleniyor.

Bitcoin ve enflasyon

Aynı zamanda, artan enflasyonun tahmini fiyat üzerinde bir etkisi olacağı varsayılıyor. Birkaç piyasa uzmanı, enflasyonun artacağını ve Bitcoin’in ‘enflasyondan koruduğu’ tezinin teste tabi tutulacağını tahmin ediyor.

Race Capital’in genel ortağı ve kurucusu Alfred Chuang, BTC’nin artan faiz oranlarından kaynaklanan herhangi bir tehdide direnebileceğini öne sürdü:

“Eminim tüm piyasanın düştüğü 2020 Mart’ında tüm marketin çöktüğünü gördüğümüz gibi her şey subjektif oynaklık ile alakalı. Bu yüzden Bitcoin’in oynaklığa karşı tamamen bağışıklı olduğunu düşünmüyorum, ancak buna bir yatırım olarak bakarsanız, döviz oynaklığı için müthiş ve uzun vadeli bir yatırım.”

Bu arada Quantum Fintech Group’un kurucusu ve yönetici ortağı Harry Yeh, doların değer kaybetmeye devam etmesi durumunda Bitcoin fiyatında bir artışa yol açmaya devam edeceğini düşünüyor.

Yeh’e göre, artan para üretimi gibi mevcut Federal Rezerv uygulamaları Bitcoin’in yükselişine katkıda bulunacak. Bu değişkenlerin gelecek yıl varlığın fiyatı üzerinde bir etkisi olması bekleniyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin